Παραίτηση της Μέι προαναγγέλλουν οι Times - Free Sunday
Παραίτηση της Μέι προαναγγέλλουν οι Times

Παραίτηση της Μέι προαναγγέλλουν οι Times

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, το οποίο όμως δεν επικαλείται κάποια πηγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κ.Μέι θα παραμείνει στο αξίωμα σε υπηρεσιακό ρόλο ωσότου αναδειχθεί ο ή η διάδοχός της με μια διαδικασία δύο σταδίων, στην οποία οι επικρατέστεροι δύο υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε ψηφοφορία 125.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

Χθες υπέβαλε την παραίτηση της απο την κυβέρνηση, η Άντρεα Λίντσομ, που ήταν αρμόδια για κυβερνητικό έργο στο κοινοβούλιο.

Στην επιστολή παραίτησης, η Λίντσομ αναφέρει τέσσερις λόγους για τους οποίους δεν πιστεύει ότι το σχέδιο Μέι μπορεί να φέρει ένα επιτυχημένο brexit. Στις δηλώσεις της αργά το βράδυ της Τετάρτης διευκρίνησε:

«Υποστηρίζω πλήρως το brexit τα τελευταία τρία χρόνια. Και ως επικεφαλής του κυβερνητικού έργου, με ευθύνη για τη νομοθεσία, δεν θα μπορούσα αύριο να απαντήσω στα ερωτήματα και να καταγγείλλω ένα νομοσχέδιο που έχει στοιχεία που δεν μπορώ να υποστηρίξω, που δεν είναι brexit.»

Στην επιστολή της, η Λίτσομ, που είχε διεκδικήσει την αρχηγία των συντηρητικών πριν από τρία χρόνια απέναντι στη Μέι, καλεί τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να «πάρει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας».

Περισσότεροι βρετανοί βουλευτές αναμένεται να παραιτηθούν από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, μετέδωσε πριν από λίγο το BBC Radio.