Επίθεση με μαχαίρι κατά μαθητριών στην Ιαπωνία - Δύο θύματα - Free Sunday
Επίθεση με μαχαίρι κατά μαθητριών στην Ιαπωνία - Δύο θύματα

Επίθεση με μαχαίρι κατά μαθητριών στην Ιαπωνία - Δύο θύματα

Επίθεση με μαχαίρι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, εναντίον ομάδας μαθητών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, έκανε ένας 50χρονος άνδρας στην πόλη Καβασάκι, νότια του Τόκιο.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματίσει 16 από αυτούς, δυο εκ των οποίων θανάσιμα. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα θύματα είναι κυρίως κορίτσια είναι ηλικίας 6 με 7 και φοιτούν σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με πληροφορίες αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Καβασάκι ανέφερε ότι δέχτηκαν τηλεφώνημα για βοήθεια στις 7:44 το πρωί τοπική ώρα την Τρίτη (01:44 τα ξημερώματα Ελλάδας και Κύπρου)

Οδηγός σχολικού είπε στην δημόσια τηλεόραση ότι είδε έναν ύποπτο να πλησιάζει στην ουρά που σχημάτισαν μαθητές, οι οποίοι περίμεναν να επιβιβαστούν σε λεωφορείο που θα τους μετέφερε σε παρακείμενο ιδιωτικό σχολείο. Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο ύποτπος αυτομαχαιρώθηκε.

«Είδα έναν άνδρα στη στάση να αιμοραγεί. Είδα μαθητές δημοτικού να κείτονται στο έδαφος. Είναι μια ήσυχη γειτονιά», υποστήριξε αυτόπτης μάρτυρας.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα, δειχνουν σωστικά συνεργεία να σπεύδουν στο σημείο και να στήνουν τέντες ώστε να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία μετέφερε τις «προσευχές και τη συμπάθειά» του προς τις οικογένειες των θυμάτων.