Τσαβούσογλου: Καταπιεσμένη η “τουρκική” μειονότητα στην Θράκη - Free Sunday
Τσαβούσογλου: Καταπιεσμένη η “τουρκική” μειονότητα στην Θράκη

Τσαβούσογλου: Καταπιεσμένη η “τουρκική” μειονότητα στην Θράκη

Σε μια ακόμα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας όπου βρίσκεται, κάνοντας λόγο για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη, η οποία είναι καταπιεσμένη όπως τα Κατεχόμενα.

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας ακόμα μια προκλητική δήλωση, αυτή την φορά σχετικά με το «ψευδοκράτος» αλλά και την,»τουρκική μειονότητα», όπως την χαρακτήρισε, στις οποίες υπάρχει καταπίεση και δεν απολαμβάνουν ελευθερίες.

Όπως αναφέρει το Sigma, μέσω της ανταποκρίτριας Μαρίας Ζαχαράκη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως:

«Οι τουρκοκύπριοι, έχουν το καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, είναι ακόμη εκτεθειμένοι στο απάνθρωπο εμπάργκο και τις πιέσεις.

Η δυτική Θράκη και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ακόμη δεν απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, όπως προβλέπονται στις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες.

Οι μουσουλμανικές κοινότητες και μειονότητες στη δυτική Ευρώπη, τη βόρεια Αμερική και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, εκτός των χωρών του ΟΙΔ, βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους και νέες αντιξοότητες».

Πηγή: Sigmalive