Ο Τραμπ μαλώνει με τον Δήμαρχο του Λονδίνου - Free Sunday
Ο Τραμπ μαλώνει με τον Δήμαρχο του Λονδίνου

Ο Τραμπ μαλώνει με τον Δήμαρχο του Λονδίνου

Με μία επίθεση κατά του Δημάρχου του Λονδίνου, Σαντικ Χαν, ο οποίος είχε εκφράσει ενστάσεις για την θερμότητα της υποδοχής του στη Βρετανία, ξεκίνησε την επίσκεψη του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 «Ο Σαντίκ Χαν, που από κάθε άποψη έχει κάνει φριχτή δουλειά ως Δήμαρχος του Λονδίνου, είχε την ανοησία να φερθεί άσχημα στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέπτεται την χώρα του, παρόλο που πρόκειται μακράν για τον πιο πολύτιμο σύμμαχο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ένας αποτυχημένος ολκής, που καλά θα κάνει να εστιάσει στην εγκληματικότητα στο Λονδίνο, και όχι σ' εμένα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στο twitter, αναφερόμενος στον κ.Χαν, που τον είχε χαρακτηρίσει «φασίστα του 21ου αιώνα».


«Ο Χαν μου θυμίζει τρομερά τον πολύ ηλίθιο και ανίκανο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, τον ντε Μπλάζιο, που επίσης έκανε φριχτή δουλειά - αν και έχει το μισό του μπόι. Σε κάθε περίπτωση, ανυπομονώ να σταθώ σπουδαίος φίλος στο Ηνωμένο Βασίλειο και να ξεκινήσω την επισκεψή μου. Προσγειώνομαι αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε την ανάρτηση, ο αμερικανος πρόεδρος, ο οποίος συνοδεύεται απο τη σύζυγο του.Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε βρετανικές εφημερίδες πριν από την επίσκεψη, ο κ.Τραμπ είχε εκφράσει απόψεις του για τα εσωτερικά ζητήματα της Βρετανίας, στηρίζοντας το No Deal Brexit και πλέκοντας το εγκώμιο του Μπόρις Τζόνσον και του Νάιτζελ Φάρατζ και επικρίνονταςτον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες.

Ο κ.Τραμπ συνέστησε στον μελλοντικό της διάδοχο να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραμείνει στη χώρα για τρεις ημέρες, ως τις 5 Ιουνίου. Τον Τραμπ και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ θα υποδεχθούν η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα σε τελετή που θα γίνει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μετά την οποία θα παρατεθεί γεύμα παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και το βράδυ επίσημο δείπνο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει ενδιαφέρον να συναντηθεί με τους Μπόρις Τζόνσον και Νάιτζελ Φάρατζ, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.