Ανησυχία για την αβεβαιότητα στην Αλβανία - Free Sunday
Ανησυχία για την αβεβαιότητα στην Αλβανία

Ανησυχία για την αβεβαιότητα στην Αλβανία

Αυστηρές προειδοποιήσεις στον πρόεδρο Μέτα, απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μετά την απόφαση του κ.Μέτα να ακυρώσει τις εκλογές της 30ης Ιουνίου.
«Εάν κάποιος παρεμποδίσει τις εκλογές, τότε θα δει αυτό που ούτε στα χειρότερα όνειρα του δεν έχει δει», είπε ο κ.Ράμα, σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του, όπου έθεσε για πρώτη φορά ζήτημα καθαίρεσης του Μέτα, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει θέση στο γραφείο του προέδρου».

Από την προεδρία της Δημοκρατίας έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Μέτα θα απαντήσει μέσω συνέντευξης τύπου σήμερα στις απειλές του πρωθυπουργού περί αποπομπής του.

Λίγη ώρα αργότερα, κι ενώ σημειώνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομίας έξω από τη Βουλή, ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα ότι: «ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ! Καληνύχτα».

Ο κ.Ράμα έδειχνε να ελέγχει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας του ενώ πληθαίνουν τα αφιερώματα στα διεθνή μέσα για τις σχέσεις του με το οργανωμένο έγκλημα.

Η "Bild" η οποία φιλοξένησε σχετικό δημοσίευμα για το ρόλο της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος στο δημόσιο βίο της Αλβανίας και στην πολιτική, επανήλθε με άρθρο που μιλάει πλέον ανοιχτά για την επιρροή που έχει πάνω στο Ράμα η συγκεκριμένη ομάδα μαφίας η οποία του διασφαλίζει ψήφους.

Η αντιπολίτευση της Αλβανίας έχει καλέσει στις διαδηλώσεις με αίτημα την αποπομπή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού καθώς, όπως υποστηρίζει ότι πραγματοποιήθηκε νοθεία στις βουλευτικές εκλογές του 2017 μετά απί μαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ του δημάρχου Δυρραχίου- και στενού συνεργάτη του ίδιου του πρωθυπουργού με υψηλόβαθμο στέλεχος της μαφίας των ναρκωτικών.

Σε αυτές εκτίθεται βαρύτατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ως οργανωτής της νόθευσης της λαϊκής ψήφου με τη χρήση πακτωλού ναρκοχρήματος. Μετά τη δημοσίευση αυτών των συνομιλιών τον περασμένο Ιανουάριο, η κυβέρνηση αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι αναζητεί τον υπεύθυνο της «διαρροής κρατικών μυστικών».

Ακολούθησε η παραίτηση των 43 βουλευτών του δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι εγκαταλείπουν το αξίωμά τους, καθώς «δεν βλέπουν κανένα λόγο να παραμένουν σε ένα Κοινοβούλιο που προέκυψε μέσω των ψήφων του εγκλήματος και της μαφίας»