Το ξενοδοχείο της ακολασίας - Free Sunday
Το ξενοδοχείο της ακολασίας
Το Chateau Marmont έχει φιλοξενήσει στις σουίτες του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Χόλιγουντ.

Το ξενοδοχείο της ακολασίας

Γεμάτο σκάνδαλα και χολιγουντιανή ιστορία, το θρυλικό ξενοδοχείο Chateau Marmont πρωταγωνιστεί στο νέο βιβλίο του διάσημου δημοσιογράφου και συγγραφέα Σον Λέβι, ο οποίος επιχειρεί μια ιστορική καταγραφή της κουλτούρας του αμερικανικού σινεμά μέσα από τις διάσημες προσωπικότητες που πέρασαν τις πόρτες του Chateau Marmont από το 1929 μέχρι σήμερα.

Τοποθετημένο στο ψηλότερο σημείο της Sunset Boulevard στο Λος Άντζελες, το υπερπολυτελές Chateau Marmont φιλοξενούσε στις ιδιαίτερες σουίτες του αποκλειστικά και μόνο σταρ του Χόλιγουντ. Με το προσωπικό του ξενοδοχείου να αμείβεται αδρά προκειμένου να διατηρεί την εχεμύθειά του αναφορικά με τα σκάνδαλα, τους αγοραίους και απαγορευμένους έρωτες, το Marmont έγινε το αγαπημένο σημείο συνάντησης και διαμονής για την αφρόκρεμα της 7ης τέχνης και της μουσικής βιομηχανίας. Το άγρυπνο μάτι του Σον Λέβι, ωστόσο, έφερε στο φως τις πιο πιπεράτες ιστορίες, που καταγράφονται λεπτομερώς στο νέο του βιβλίο «The Castle on Sunset: Life, death, love, art, and scandal at Hollywood’s Chateau Marmont», το οποίο κυκλοφόρησε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και βρίσκεται ήδη στη λίστα των ευπώλητων στις ΗΠΑ και στα best sellers των μεγάλων διαδικτυακών βιβλιοπωλείων. Και πώς να το αγνοήσει κανείς, αφού προσφέρει μια χορταστική ματιά στην κλειδαρότρυπα του χώρου του θεάματος. Από τον θάνατο του Τζον Μπελούσι και τα πάρτι της Λίντσεϊ Λόχαν στις σουίτες του μέχρι τους εραστές της Σκάρλετ Γιόχανσον και την ερωτική απογοήτευση της Βίβιαν Λι. Όλα συνέβησαν εκεί.

depp moss

Δωμάτιο εραστών

Όπως αναφέρει ο Λέβι στο βιβλίο του, στους χώρους του ξενοδοχείου η συμβατική ηθική δεν υπήρχε. Το σεξ, τα ναρκωτικά, οι τάσεις των επισκεπτών για κάθε είδους τρέλα ή ιδιαίτερη προτίμηση, ήταν αποδεκτά. Αγαπημένο καταφύγιο της Μέριλιν Μονρόε, του Πολ Νιούμαν και του Άντονι Πέρκινς. Η μεν πρώτη ξεπερνούσε όλους τους χωρισμούς της εκεί, ενώ οι τελευταίοι φιλοξενούσαν κάθε είδους παράνομη, εξωσυζυγική σχέση.

Η σταρ της δεκαετίας του ’30 Τζιν Χάρλοου ήταν η πρώτη που ανακάλυψε το Chateau Marmont. Η Χάρλοου ήταν μόλις 22 ετών όταν απολάμβανε τον μήνα του μέλιτος με τον τρίτο της σύζυγο σε σουίτα του ξενοδοχείου. Τη συγκεκριμένη σουίτα είχε διαμορφώσει η ίδια, ζητώντας την τοποθέτηση μια πρόσθετης πόρτας, για να μπαίνουν κρυφά οι εραστές της όσο έμενε στο δωμάτιο. Μεταξύ αυτών και ο γόης Κλαρκ Γκέιμπλ.

Η Γκρέις Κέλι έζησε στο ξενοδοχείο τον φλογερό έρωτά της με τον παντρεμένο Γκάρι Κούπερ – σύμφωνα μάλιστα με τις καταγραφές του Λέβι, ήταν διάσημη στο προσωπικό για τις ερωτικές της ατασθαλίες, που λάμβαναν χώρα αποκλειστικά στα πολυτελή δωμάτια του Chateau Marmont.

Η Βίβιαν Λι χρησιμοποίησε για μήνες μία από τις σουίτες του ξενοδοχείου προκειμένου να ξεπεράσει τον χωρισμό της με τον Λόρενς Ολίβιε. Είχε τοποθετήσει στο δωμάτιο φωτογραφίες του Ολίβιε και πίνακες του Ρενουάρ και του Πικάσο με σκοπό να δώσει μια προσωπική πινελιά στη σουίτα όπου διέμενε.

Η Μπέτι Ντέιβις τη δεκαετία του ’50 έμενε συχνά στο Marmont μαζί με τον σύζυγό της Γκάρι Μέριλ, με τον οποίο τσακωνόταν σχεδόν καθημερινά, όπως αναφέρει ο Λέβι. Η ίδια έβαλε κατά λάθος φωτιά στη σουίτα της όταν αποκοιμήθηκε καπνίζοντας έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ και αφού είχε λογοφέρει άσχημα για ακόμα μια φορά με τον σύζυγό της.

Ο επιχειρηματίας Χάουαρντ Χιουζ νοίκιαζε μία συγκεκριμένη σουίτα στον τελευταίο όροφο, με θέα την πισίνα, όπου καθόταν ώρες ολόκληρες με τα κιάλια του χαζεύοντας τις γυναίκες που χαλάρωναν δίπλα στο νερό.

Ο Ρόμαν Πολάνσκι επιδιδόταν σε ακολασίες στους χώρους του ξενοδοχείου, αναφέροντας για το Marmont πως «μπορούσες να αισθανθείς ότι το μέρος είχε μια δόση από δράματα και υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών».

Συχνοί πελάτες, σύμφωνα με το βιβλίο του Λέβι, ήταν και τα μέλη του συγκροτήματος Led Zeppelin, που σε ένα από τα ακραία πάρτι τους στο ξενοδοχείο χρησιμοποίησαν τα καροτσάκια φαγητού για να μεταφέρουν γυμνά κορίτσια από τη μια σουίτα στην άλλη. 

scarlett johansson

Το μυστικό της Γιόχανσον και το φετίχ του Ντεπ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον παραδέχτηκε ότι έκανε σεξ με τον ηθοποιό Μπενίσιο Ντελ Τόρο σε ένα κρυφό ασανσέρ του ξενοδοχείου αμέσως μετά την απονομή των Όσκαρ το 2004, ενώ η τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατέρρευσε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο δωμάτιο όπου διέμενε εν έτει 2007.

Η Λίντσεϊ Λόχαν κάθε χρόνο έκανε πάρτι στη μεγαλύτερη σουίτα του Marmont, ώσπου το 2010 ο μάνατζερ του ξενοδοχείου την πέταξε έξω, αφού δεν είχε να πληρώσει το ποσό των 46.000 δολαρίων που κόστισε η διαμονή και η κατανάλωση διαφόρων υπηρεσιών του ξενοδοχείου.

Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ παραδέχεται επίσης στο βιβλίο του Λέβι ότι όταν είχε σχέση με το μοντέλο Κέιτ Μος, έκαναν σεξ σε καθένα από τα 63 υπερπολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου. Ήταν μια επιθυμία που είχαν και οι δυο τους.

Χωρίς να έχει χάσει ίχνος από την αίγλη του, το Chateau Marmont εξακολουθεί να αποτελεί καταφύγιο για τους αστέρες του Χόλιγουντ, με πιο πρόσφατους τον Τζέι Ζ και την Μπιγιόνσε, που κάθε χρόνο πραγματοποιούν στο γκαράζ του ξενοδοχείου το διάσημο πάρτι τους αμέσως μετά την απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Το βιβλίο του Λέβι καταγράφει με λεπτομέρειες μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, έχοντας ως κρυφές πηγές ανθρώπους που εργάστηκαν στο Chateau Marmont, πελάτες που θέλησαν να μιλήσουν, ακόμα και δημοσιογράφους που εισέβαλαν με αθέμιτα μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου για να καταγράψουν τις πιπεράτες ιστορίες της «κρυφής λέσχης» του Χόλιγουντ. Tο συνδρομητικό δίκτυο HBO έχει ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα του βιβλίου και από τη νέα σεζόν θα παρακολουθήσουμε μία τηλεοπτική σειρά με σκανδαλώδες θέμα, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

book