Σε διαρκή πολιτική αναταραχή η Αλβανία - Free Sunday
Σε διαρκή πολιτική αναταραχή η Αλβανία

Σε διαρκή πολιτική αναταραχή η Αλβανία

Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σημειώθηκαν στην πόλη Σκόδρα της Βόρειας Αλβανίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, εν όψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου.

Εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του Σοσιαλιστικού Κομματος, με την αστυνομία να απαντά με χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού.

Επικεφαλής των διαδηλωτών ήταν η δήμαρχος της πόλης Βολτάνα Αντέμι, μέλος του Δημοκρατικού κόμματος της Αλβανίας, το οποίο έχει αποφασίσει να μην συμμετάσχει στις εκλογές και δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή τους.

Ο Ράμα πραγματοποίησε, κανονικά, την ομιλία του στην οποία κάλεσε όποιον θέλει να απέχει από τις εκλογές να το κάνει χωρίς να εμποδίζει τους άλλους από το να ψηφίσουν, σε μία ελαφρά στροφή από τη θέση ότι θα επιβάλλει κυρώσεις σε όσους εμποδίσουν την εκλογική διαδικασία.

Ο κ.Ραμα χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την προσπάθεια ακύρωσης των εκλογών, την οποία αποπειράθηκε ο πρόεδρος Μέτα, την αποπομπή του οποίου επιχειρεί η κυβέρνηση στη βουλη.