Άνοδος της τουρκικής λίρας μετά τη νίκη Ιμάμογλου στην Πόλη - Free Sunday
Άνοδος της τουρκικής λίρας μετά τη νίκη Ιμάμογλου στην Πόλη

Άνοδος της τουρκικής λίρας μετά τη νίκη Ιμάμογλου στην Πόλη

Άνοδο κατέγραψε στις διεθνείς αγορές μετά τη νίκη Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική λίρα, η οποία είχε χάσει 10% της αξίας της μετά την είδηση για επανάληψη των εκλογών.

Λίγο μετά την επιβεβαίωση της νίκης με διαφορά 800.000 ψήφων, τα συγχαρητήριά του στον Ιμάμογλου εξέφρασε και ο Ταγίπ Ερντογάν, με ανάρτηση του στο twitter, στην οποία ευχήθηκε «τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών να φέρουν καλή τύχη. »

«Θα τους αγκαλιάσουμε όλους. Θα χτίσουμε τη δημοκρατία σε αυτή την πόλη. Θα χτίσουμε τη δικαιοσύνη σε αυτή την πόλη», είπε σε δήλωση του ο κ. Ιμάμογλου, ο οποίος επικράτησε ακόμα και στα πιο συντηρητικά προάστια της Κωνσταντινούπολης, που μέχρι τώρα θεωρούνταν προπύργια του Ερντογάν.

Η ήττα του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, θεωρείται προσωπική ήττα για τον Ερντογάν, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι «όποιος κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία.»

Οι εκλογές σημαίνουν δημοκρατία. Με αυτή την εκλογική αναμέτρηση φάνηκε, και πάλι, ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργούν στην Τουρκία με τον καλύτερο τρόπο, άψογα, σχολίασε ο κ. Γιλντιρίμ .