Το Ιράν απαντά προσβλητικά στις κυρώσεις που επέβαλε ο Τραμπ - Free Sunday
Το Ιράν απαντά προσβλητικά στις κυρώσεις που επέβαλε ο Τραμπ

Το Ιράν απαντά προσβλητικά στις κυρώσεις που επέβαλε ο Τραμπ

«Διανοητικά καθυστερημένο» χαρακτήρισε τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και του Υπουργού Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ.Σε ομιλία του, που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, ο Ροχανί δήλωσε πως οι κυρώσεις εναντίον του Χαμενεΐ θα αποτύχουν επειδή ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό και υποστήριξε πως η τελευταία σειρά των κυρώσεων είναι ενδεικτική της απελπισίας των ΗΠΑ.

«Οι ενέργειες του Λευκού Οίκου δείχνουν πως είναι διανοητικά καθυστερημένος, η στρατηγική υπομονή της Τεχεράνης δεν σημαίνει πως φοβόμαστε», είπε ο Ροχανί ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ψεύδονται όταν λένε πως θέλουν να διαπραγματευθούν με την Τεχεράνη, ενώ επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος του Χαμενεΐ, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Την ώρα που καλείτε σε διαπραγματεύσεις, επιδιώκετε να επιβάλετε κυρώσεις στον υπουργό Εξωτερικών! Είναι προφανές πως ψεύδεστε», δήλωσε ο Ροχανί.

Η πόρτα παραμένει ανοικτή για «αληθινές διαπραγματεύσεις» με την Τεχεράνη, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον.