Πύρινος εφιάλτης: 24 νεκροί από εμπρησμό σε στούντιο στην Ιαπωνία (Photo, Video) - Free Sunday
Πύρινος εφιάλτης: 24 νεκροί από εμπρησμό σε στούντιο στην Ιαπωνία (Photo, Video)

Πύρινος εφιάλτης: 24 νεκροί από εμπρησμό σε στούντιο στην Ιαπωνία (Photo, Video)

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε εμπρηστική επίθεση σε στούντιο κινούμενων σχεδίων στο Κιότο, στην Ιαπωνία.

japan 1

 

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 10 σοβαρά, ενώ νεκροί και τραυματίες πιθανότατα να αυξηθούν, καθώς όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημλερωσης, περίπου 20 ακόμη εργαζομενοι αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. «Άνδρας εισέβαλε στο στούντιο Kyoto Animation Co την Πέμπτη το πρωί και ψέκασε με άγνωστο υγρό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κιότο, επιβεβαιώνοντας σχετικές αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

 

Ο άνδρας, σύμφωνα πάντα με τα μέσα ενημέρωσης, ο οποίος συνελήφθη και επίσης νοσηλεύεται με τραύματα, είναι περίπου 40 ετών. «Θα πεθάνετε», δήλωσε αφότου εισέβαλε στο κτήριο, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο κρατικό δίκτυο NHK.

Το στούντιο Kyoto Animation, γνωστό ως KyoAni, ιδρύθηκε το 1981 και παράγει δημοφιλή σίριαλ κινουμένων σχεδίων. Στο στούντιο απασχολούνται περίπου 160 εργαζόμενοι, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: naftermporiki.gr