Με τις ευλογίες του Τραμπ αναλαμβάνει ο Τζόνσον να οδηγήσει τη Βρετανία στο Brexit - Free Sunday
Με τις ευλογίες του Τραμπ αναλαμβάνει ο Τζόνσον να οδηγήσει τη Βρετανία στο Brexit

Με τις ευλογίες του Τραμπ αναλαμβάνει ο Τζόνσον να οδηγήσει τη Βρετανία στο Brexit

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης παίρνει σήμερα από τη Βασίλισα Ελισάβετ, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αύριο θα ανακοινώσει το υπουργικό του συμβούλιο.

Πριν από λίγες ώρες, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και ο ηγέτης του κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε να οδηγήσουν τη χώρα εκτός Ε.Ε αλλά και στις επόμενες εκλογές να κατατροπώσουν το κόμμα των Εργατικών. Ο Φάρατζ δήλωσε επίσης πως ο Τραμπ του συνέστησε να συνεργαστεί με τον Τζόνσον στο θέμα του Brexit την ώρα που τα βρετανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιθυμεί να τον δει πρεσβευτή στις ΗΠΑ.


Ο κ.Τραμπ ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που χθες έσπευσε να συγχαρεί τον Τζόνσον αμέσως μετά από την εκλογή του στην ηγεσία των Τόρις και λίγες ώρες αργότερα, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αποκάλυψε ότι Τραμπ και Τζόνσον θα συναντηθούν τρεις φορές πριν από την 31η Οκτωβρίου, τότε που το Λονδίνο θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαική Ένωση με την πρώτη να γίνεται τον ερχόμενο μήνα.

Τα στελέχη της κυβέρνησης Τζόνσον

Χαρτοφυλάκιο αναμένεται να λάβουν και υπουργοί της Τερέζα Μέι και συγκεκριμένα ο Σαγίντ Τζαβίντ να είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, ο Τζέρεμι Χαντ Υπουργός Άμυνας

Στην κυβέρνηση αναμένεται να συμμετάσχουν Ηη Βικτώρια Άτκινς, υπουργός υπεύθυνη για θέματα ναρκωτικών που είναι γνωστή για τις θέσεις της κατά της αποποινικοποίησης της κάνναβης, ο Μάικλ Γκόουβ και ο Tζέικομπ Ρις Μογκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κρίστι Πατέλ που είχε αποχωρήσει πριν από δύο χρόνια από την κυβέρνηση της Μέι, είναι ένα από τα πρόσωπα που προορίζονται είτε για το υπουργείο Εσωτερικών, είτε για το υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου όπως επίσης και για την προεδρία του κόμματος των Συντηρητικών.

Ο Λι Κέιν, πρώην δημοσιογράφος ενδέχεται να αναλάβει διευθυντής Επικοινωνίας στην Ντάουνινγκ Στρητ.

Η 43χρονη Έλεν Γουάτλι  βουλευτής των Συντηρητικών, μητέρα τριών παιδιών που  τάσσεται υπέρ ενός ευέλικτου ωραρίου εργασίας υπό προυποθέσεις.

Ο Γουίλ Γουόλντεν εργάστηκε στο πλευρό του Τζόνσον όταν ήταν δήμαρχος του Λονδίνου. Διετέλεσε διευθυντής Επικοινωνίας μεταξύ των ετών 2008 και 2016. Είχε δεχθεί επικριτικά σχόλια για τον παχυλό μισθό του. Ο Γουόλντεν είναι «παλιά καραβάνα» της δημοσιογραφίας. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο BΒC.

Η Λουτσία Χόντγκσον ,ειδική σύμβουλος της πρώην επικεφαλής της Bουλής των Κοινοτήτων Αντρέα Λίντσομ, τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως λογογράφος. Έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι ακόμα κι ένας «χαρισματικός ομιλητής», πρέπει να προετοιμαστεί καλά εάν θέλει να κερδίσει το κοινό.