Στην κυβέρνηση Μέρκελ η διάδοχος της στην ηγεσία του κόμματος - Free Sunday
Στην κυβέρνηση Μέρκελ η διάδοχος της στην ηγεσία του κόμματος

Στην κυβέρνηση Μέρκελ η διάδοχος της στην ηγεσία του κόμματος

Στην κυβέρνηση Μέρκελ συμμετέχει από χθες , η αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ, η οποία διαδέχθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, τη νέα πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η κ.Καρενμπάουερ, ορκίστηκε στο Βερολίνο σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, η οποία διήρκεσε 90 λεπτά κατά τα οποία η νέα υπουργός παρουσίασε τα κεντρικά σημεία της πολιτικής της.

Η Ομοσππνδιακή βουλή είναι σε θερινή ανάπαυλα και η έκτακτη συνεδρίαση επικρίθηκε από την αντιπολίτευση, η οποία υποστηρίζε ότι κόστισε στο γερμανικό δημόσιο πολλές χιλιάδες ευρώ, καθώς για τον σκοπό αυτό μετακινήθηκαν οι 709 βουλευτές, τα μέλη της κυβέρνησης και της Άνω Βουλής και πολλοί συνεργάτες τους.

«Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρη δεν έχει να κάνει με επιθυμίες που μας έχουν επιβληθεί από το εξωτερικό και δεν έχει να κάνει με στρατιωτική ενίσχυση. Έχει να κάνει με τον εξοπλισμό και το προσωπικό. Έχει να κάνει με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις» απάντησε η νέα υπουργός Άμυνας, η οποία είπε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει μπροστά του επείγουσες αποφάσεις ενώ προσέθεσε αισθάνεται «μεγάλη τιμή, μεγάλη ευθύνη και μεγάλη χαρά».

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει, για έναν αυξημένο αμυντικό προϋπολογισμό, αποτελεί «ένα καθαρό μήνυμα για την αξιοπιστία στις ένοπλες δυνάμεις», είπε η κυρία Καρενμπάουερ.