Ληστεία 40 εκ. δολαρίων στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο - Free Sunday
Ληστεία 40 εκ. δολαρίων στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο

Ληστεία 40 εκ. δολαρίων στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο

Σε 40 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η αξία των 750 κιλών χρυσού και άλλων μετάλλων που ήταν η λεία της ληστείας την Πέμπτη από τερματικό σταθμό του αεροδρομίου στο Σαο Πάολο αφού πήραν δύο ανθρώπους ως ομήρους.

Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη αστυνομία, η οποία επικαλείται πλάνα από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας τα οποία είδαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι ληστές έφτασαν στο αεροδρόμιο «Γκουαρούλιος» με μαύρο φορτηγάκι, η εμφάνιση του οποίου ήταν παρόμοια με εκείνη οχημάτων της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, τουλάχιστον ένας από τους οποίους κράταγε τουφέκι. Ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με φορτίο.

Οι ληστές. που διαφεύγουν της σύλληψης, έφυγαν με περίπου χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ως ομήρους.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τους ομήρους.

Το αεροδρόμιο «Γκουαρούλιος» διαχειρίζεται η GRU Airport, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων