Πέρασε ο όρος του Σαλβίνι για απορρόφηση μεταναστών στην ΕΕ - Free Sunday
Πέρασε ο όρος του Σαλβίνι για απορρόφηση μεταναστών στην ΕΕ

Πέρασε ο όρος του Σαλβίνι για απορρόφηση μεταναστών στην ΕΕ

Σε πέντε χώρες της ΕΕ που δέχτηκαν να του φιλοξενήσουν, θα κατευθυνθούν μετά την αποβίβαση τους, οι 116 Αφρικανοί μετανάστες που περισυνέλλεξε το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Γκρεγκορέτι.

Πρόκειται για τη Γερμανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στον όρο που είχε θέσει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι για να επιτρέψει την αποβίβασή τους σε ιταλικό έδαφος.

έγραψε ικανοποιημένος. Σε βίντεο με το οποίο συνόδευσε την ανάρτησή του, είπε:

«Πέντε ευρωπαϊκές χώρες Γερμανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ιρλανδία αλλά και κάποιες δομές της ιταλικής εκκλησίας θα αναλάβουν τους 116 μετανάστες που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο. Χρειάστηκαν κάποιες ημέρες για να τους πείσουμε, να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, γιατί όλοι είναι γενναιόδωροι με τα λιμάνια των άλλων», έγραψε ο Σαλβίνι με τίτλο «Αποστολή εξετελέσθη» στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter.

Αμέσως μετά ο κ.Σαλβίνι υπέγραψε εντολή για την απαγόρευση εισόδου σε ιταλικά χωρικά ύδατα για το σκάφος Άλα Κούρντι της γερμανικής ΜΚΟ Sea Eye στο οποίο επιβαίνουν 40 μετανάστες.