Απειλές στην επιβίωση της Τουρκίας και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, βλέπει ο Ερντογάν - Free Sunday
Απειλές στην επιβίωση της Τουρκίας και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, βλέπει ο Ερντογάν

Απειλές στην επιβίωση της Τουρκίας και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, βλέπει ο Ερντογάν

Απειλές στην επιβίωση της Τουρκίας, την ακεραιότητα του τουρκικού έθνους μας και τα δικαιώματα και συμφέροντα των τουρκοκυπρίων, βλέπει ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως προκύπτει από την ομιλία του προς τα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε για τις αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος, τις οποίες όμως δεν πραγματοποίησε.

«Η φετινή συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία απειλείται - ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο και τη βόρεια Συρία- η επιβίωση της χώρας μας, η ακεραιότητα του έθνους μας, καθώς και τα δικαιώματα και συμφέροντα της ΤΔΒΚ. Χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν μετά την προδοσία της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, των οποίων η πειθαρχία, τα κίνητρα, η ικανότητα αποτροπής και εγρήγορσης έχουν αυξηθεί, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύησή μας ενάντια σε αυτές τις ασύμμετρες απειλές» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Συμβουλίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Ερντογάν, κατέθεσαν στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατάτουρκ.