Εξαπλή δολοφονία οικογένειας μέσα στο σπίτι της στο Ζάγκρεμπ - Free Sunday
Εξαπλή δολοφονία οικογένειας μέσα στο σπίτι της στο Ζάγκρεμπ

Εξαπλή δολοφονία οικογένειας μέσα στο σπίτι της στο Ζάγκρεμπ

Έξι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί χθες Πέμπτη το βράδυ σε σπίτι στη συνοικία Καϊζερίτσα του Ζάγκρεμπ, όταν η αστυνομία επενέβη μετά από καταγγελίες γειτόνων ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί.

«Η αστυνομία ειδοποιήθηκε περί τις 21:30 [22:30 ώρα Ελλάδας] από κατοίκους, που άκουσαν πυροβολισμούς. Επιτόπου βρέθηκαν τα πτώματα έξι ανθρώπων», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από την αστυνομική διεύθυνση του Ζάγκρεμπ.

Τα θύματα ήταν «δύο άνδρες, τρεις γυναίκες κι ένα παιδί» δέκα ετών, δήλωσε σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος αποκλείστηκε από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ζάγκρεμπ, Μάρκο Ράσιτς, σύμφωνα με τον οποίο μέσα στο σπίτι βρισκόταν επίσης ένα βρέφος, το οποίο είναι σώο.

«Ένα πρόσωπο που βαρύνουν υποψίες ότι συνδέεται με το έγκλημα αυτό αναζητείται εντατικά. Όλη η δύναμη της αστυνομίας συμμετέχει σε αυτό το ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Κροατία», ανέφερε ο κ. Ράσιτς, ο οποίος διευκρίνισε ότι το κίνητρο του δράστη του μακελειού είναι ακόμη άγνωστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν ιστότοποι κροατικών εφημερίδων, ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον μελών της οικογένειας της πρώην συζύγου του.

«Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, επρόκειτο για μια οικογένεια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.