Πολιτική μονομαχία στο Ελ Πάσο για οπλοκατοχή και μετανάστευση - Free Sunday
Πολιτική μονομαχία στο Ελ Πάσο για οπλοκατοχή και μετανάστευση

Πολιτική μονομαχία στο Ελ Πάσο για οπλοκατοχή και μετανάστευση

Μέτρα για την αντιμετώπιση των «mass shooting», δηλαδή των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων και τέσσερα τουλάχιστον θύματα, αναμένεται να κάνει σήμερα Δευτέρα, το πρωί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, μετά από τις δύο θανατηφόρες επιθέσεις που έγιναν με διαφορά λίγων ωρών σε Ελ Πάσο και Ντέητον.'

Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό. Γίνεται χρόνια, χρόνια και χρόνια στην πατρίδα μας, και πρέπει να το σταματήσουμε, ανέφερε σε ανάρτηση του ο κ.Τραμπ, οποίος εξέφρασε τη λύπη του.

«Εκ μέρους της πρώτης κυρίας και εμού, συλλυπητήρια σε όλους» είχε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ευθύνες στον Ντόναλτ Τραμπ είχε καταλογίσει ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών και πρώην βουλευτής του Τέξας Μπέτο Ο'Ρουρκ, ο οποίος δήλωσε:

«Έχουμε έναν πρόεδρο που στην πρώτη του ομιλία ως υποψήφιος περιέγραψε τους Μεξικανούς μετανάστες ως βιαστές και εγκληματίες, που προειδοποιούσε για τις απειλές από τα καραβάνια των αιτούντων άσυλο, τους οποίους περιέγραψε ως ζώα και μόλυνση. Παρότι το ποσοστό εγκληματικότητας στους μετανάστες είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό των ντόπιων.»

Στο Ελ Πάσο

Στο Ελ Πάσο, ο εισαγγελέας απήγγειλε στον δράστη της επίθεσης στο Γουολμαρτ, έναν λευκό άνδρα 21 ετών, κατηγορίες που επισύρουν την ποινή του θανάτου, την οποία και θα επιδιώξει καθώς η επίθεση θεωρείται πράξη «εσωτερικής τρομοκρατίας».

Το FBI προειδοποιεί για «συνεχή απειλή από εσωτερικούς βίαιους εξτρεμιστές και δράστες εγκλημάτων μίσους» και ζητά από τους πολίτες να αναφέρουν κάθε «ύποπτη δράση που παρατηρούν είτε διαπροσωπικά είτε διαδικτυακά.»

Σήμερα θα μεταβεί στο Ελ Πάσο, ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ για να επισκεφθεί τα μεξικανικής καταγωγής θύματα..

«Θα βρίσκομαι αύριο στο Ελ Πάσο για να συναντηθώ με τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν και να τους προσφέρω την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης του Μεξικού», ανέφερε χθες ο με ανάρτηση του στο Τwitter.

Επτά Μεξικανοί συμπεριλαμβάνονται στους 20 νεκρούς της επίθεσης.