Ιστορίες ανθρώπινης γενναιότητας στο μακελειό του Ελ Πάσο - Free Sunday
Ιστορίες ανθρώπινης γενναιότητας στο μακελειό του Ελ Πάσο

Ιστορίες ανθρώπινης γενναιότητας στο μακελειό του Ελ Πάσο

Σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις έχει ήδη υποβληθεί στο Ιατρικό Κέντρο Ντελ Σολ του Ελ Πάσο, ο 77χρονος Χουάν δε Διός Βελάσκες, ο οποίος έβαλε το σώμα του μπροστά στη γυναίκα του για την προστατεύσει την 65χρονη σύζυγο του, Εστέλα, 65, και δέχθηκε από μικρή απόσταση τη σφαίρα του νεαρού λευκού.

Σύμφωνα με την ανιψιά τους Νόρμα Ράμος, μπορεί να χρειαστεί να ξαναμπεί στο χειρουργείο καθώς η σφαίρα χτύπησε ζωτικά όργανα, ενώ η Εστέλα η οποία χτυπήθηκε στο στομάχι, χειρουργήθηκε και βρίσκεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

«Η σφαίρα τον διαπέρασε και χτύπησε τη θεία μου, την Εστέλα», είπε η Ράμος τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από την πόλη Σιουδάδ Χουάρες, στην άλλη πλευρά των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, όπου μένει.

Η οικογένεια Βελάσκες μετακόμισε πριν από έξι μήνες στο Ελ Πάσο, και το πρωί του Σαββάτου, πήγε να ψωνίσει, όπως άρχιζε να συνηθίζει αφότου μετεγκαταστάθηκε, σ’ ένα πολυκατάστημα Walmart που προτιμά.

Μια 25χρονη γυναίκα, η Τζόρνταν Ανκόντο σκοτώθηκε η ίδια από τα πυρά του δράστη, όμως κατόρθωσε να σώσει το μόλις δύο μηνών παιδάκι της για το οποίο έγινε η ίδια ασπίδα και δέχθηκε τις σφαίρες στο σώμα της.

Η Τζόρνταν κράτησε το παιδί στην αγκαλιά της και το προστάτεψε με όλη της την δύναμη και το βρέφος νοσηλεύεται τραυματισμένο ελαφρά.

Οι γιατροί που το εξέτασαν υπολογίζουν ότι οι τραυματισμοί του οφείλονται από την πτώση του στο έδαφος, την ώρα που η μητέρα του έπεφτε νεκρή, κρατώντας το στην αγκαλιά της.

Η 25χρονη γυναίκα είχε ακόμα δύο μικρά παιδάκια, ενώ η οικογένειά της πιστεύει πως μεταξύ των θυμάτων είναι και ο σύζυγός της και πατέρας των παιδιών.