Ο Σαλβίνι αυστηροποίησε τον νόμο για τα σκάφη που μεταφέρουν μετανάστεσς - Free Sunday
Ο Σαλβίνι αυστηροποίησε τον νόμο για τα σκάφη που μεταφέρουν μετανάστεσς

Ο Σαλβίνι αυστηροποίησε τον νόμο για τα σκάφη που μεταφέρουν μετανάστεσς

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Σαλβίνι υποστηρίζουν ότι ο νέος νόμος απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και στρέφεται εναντίον όσων δραπετεύουν από τη βία και την ανέχεια και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα χαρακτήρισε το νέο νόμο «τερατώδη», επισημαίνοντας ότι «ποινικοποιεί όσους σώζουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα».

«Μεγαλύτερη ισχύς στις δυνάμεις της τάξης, περισσότεροι συνοριακοί έλεγχοι, περισσότεροι αστυνομικοί για τη σύλληψη μαφιόζων και μελών της Καμόρα», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Σαλβίνι, που ευχαρίστησε τους Ιταλούς, αλλά και την Παναγία, για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η σκληρή στάση του Σαλβίνι στο μεταναστευτικό έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική και η Λέγκα ανέβασε τα ποσοστά της στο 38%.

Τώρα η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει την περίπτωση αλιευτικού σκάφους με 48 μετανάστες που έφθασε χθες στη νήσο Λαμπεντούζα, έχοντας αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης.

Κάποιοι από τους επιβαίνοντες πέθαναν εν πλω, μεταξύ τους και ένα βρέφος πέντε μηνών, σύμφωνα με διηγήσεις των επιζώντων στην ιταλική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με προτεσταντική μη κυβερνητική οργάνωση, που δραστηριοποιείται στο νησί, οι μετανάστες προέρχονται από το Μάλι, την Τυνησία και την Ακτή Ελεφαντοστού.