Με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας υποδέχτηκαν τον Τραμπ σε Ντέητον και Ελ Πάσο - Free Sunday
Με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας υποδέχτηκαν τον Τραμπ σε Ντέητον και Ελ Πάσο

Με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας υποδέχτηκαν τον Τραμπ σε Ντέητον και Ελ Πάσο

Με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας υποδέχθηκε τον πρόεδρο Τραμπ πολίτες στο Ντέητον του Οχάιο και στο Ελ Πάσο του Τέξας, όπου μετέβη για να επισκεφθεί τα θύματα των δύο επιθέσεων ενόπλων που είχαν αποτέλεσμα πάνω από 30 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Οι διαδηλωτές καταλογίζουν στον πρόεδρο Τραμπ, «ρητορική μίσους του έχει εμπνεύσει ανθρώπους που μπορεί να τείνουν προς τη βία» αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος δηλώνει ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που είχε, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του όταν έφτασε στο Ελ Πάσο.

«Όπως ξέρετε, φύγαμε από το Οχάιο και βιώσαμε την αγάπη και τον σεβασμό για το Γραφείο της Προεδρίας. Μακάρι να ήσασταν εκεί για να το δείτε. Μακάρι να ήσασταν εκεί. Έχουν κάνει μια καταπληκτική δουλειά και στα δύο μέρη, είναι απίστευτο. Και ο ενθουσιασμός, η αγάπη, ο σεβασμός και τα λόγια τους, ας δούμε αν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Τόσο οι Ρεπουμπλικανοί όσο και οι Δημοκρατικοί θέλουν να το κάνουν»

Προτού αναχωρήσει για τις δύο πόλεις, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «καταδικάσουν τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την ιδεολογία περί ανωτερότητας της λευκής φυλής» και στο πλαίσιο αυτό είχε προτείνει την αυστηρότερη παρακολούθηση του Διαδικτύου, τη μεταρρύθμιση του συστήματος ψυχικής υγείας και την ευρύτερη χρήση της θανατικής ποινής.