Ο Σαλβίνι βλέπει νίκη στις εκλογές και ρίχνει την κυβέρνηση στην Ιταλία - Free Sunday
Ο Σαλβίνι βλέπει νίκη στις εκλογές και ρίχνει την κυβέρνηση στην Ιταλία
Σαλβίνι, Κόντε και Ντι Μάιο όταν έφτιαχναν την κυβέρνηση

Ο Σαλβίνι βλέπει νίκη στις εκλογές και ρίχνει την κυβέρνηση στην Ιταλία

Tην διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό, ζήτησε χθες ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, αποσύροντας την υποστήριξη της Λέγκας της οποίας ηγείται. στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση είναι τελειωμένη», είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επιλυθούν οι διαφορές με το Κίνημα των 5 Αστέρων.

Ο ηγέτης της Λέγκας ενημέρωσε τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ότι η συμμαχία της Λέγκας με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχει καταρρεύσει ζητώντας να συνεδριάσει το ιταλικό Κοινοβούλιο που βρίσκεται σε διακοπές, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ιpsos αν η Ιταλία οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές η κάλπη θα αναδείξει πρώτο κόμμα την Λέγκα με ποσοστό 36% η οποία με τους Αδελφούς Ιταλούς και το Forza Italia θα ξεπεράσει το 50% και θα σχηματίσει κυβέρνηση ενώ το Κίνημα των 5 Αστέρων συγκεντρώνει 17,8%.

«Είμαστε έτοιμοι, δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες, όμως ένα πράγμα είναι βέβαιο: Όταν κοροϊδεύεις τη χώρα και τους πολίτες της, αργά ή γρήγορα, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Αργά ή γρήγορα θα πληρώσεις τις συνέπειες» σχολίασε ο ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, που έχει περισσότερες έδρες στη σημερινή βουλή από όσες η Λέγκα

Οι κυβερνητικές εντάσεις κορυφώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Γερουσία της πρότασης που κατέθεσε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων για τον τερματισμό των εργασιών κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει το Τορίνο με τη Λιόν της Γαλλίας, την οποία όμως έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει η Λέγκα, η οποία τασσόταν υπέρ του έργου.

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλα δείχνει απρόθυμος να διαλύσει τη βουλή ενόψει των προπαρασκευαστικών εργασιών το Σεπτέμβριο για τον προϋπολογισμό του 2020, που πρέπει έπειτα να τεθεί προς συζήτηση στο κοινοβούλιο.