Η απεργία των οδηγών βυτιοφόρων ακινητοποιεί την Πορτογαλία στην τουριστικη περίοδο - Free Sunday
Η απεργία των οδηγών βυτιοφόρων ακινητοποιεί την Πορτογαλία στην τουριστικη περίοδο

Η απεργία των οδηγών βυτιοφόρων ακινητοποιεί την Πορτογαλία στην τουριστικη περίοδο

Πιέσεις στους απεργούς οδηγούς βυτιοφόρων να ανεφοδιάζουν συγκεκριμένους κλάδους, ασκεί η πορτογαλική κυβέρνηση ενώ την πρώτη ημέρα της απεργίας, το 35% των πρατηρίων έμεινε χωρίς προμήθειες στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

«Επειδή δεν υπήρξε συμμόρφωση, η κυβέρνηση δεν είχε καμία άλλη εναλλακτική από το να χρησιμοποιήσει το νομικό εργαλείο της "αστικής απαίτησης". Έτσι, η κυβέρνηση ενέκρινε, μέσω email μια τοποθέτηση με την οποία αναγνωρίζει την ανάγκη χρήσης αυτού του νομικού εργαλείου προκειμένου οι απεργοί να συμμορφωθούν με τις ελάχιστες καθορισμένες υπηρεσίες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Τιάγκο Αντούνες.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σημαίνει ότι θα πρέπει να τροφοδοτούνται με καύσιμα συγκεκριμένοι τομείς της οικονομίας, όπως είναι ο κλάδος τροφίμων, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και όσοι από τους απεργούς αρνηθούν να συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες που τιμωρούνται ακόμη και με διετή φυλάκιση.

Η επ' αόριστον απεργία των οδηγών βυτιοφόρων ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και σε αυτήν συμμετέχουν σχεδόν δύο χιλιάδες οδηγοί διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς τους.