Τις προσευχές μας για την αντιμετώπιση του τυφώνα ζητά ο πρωθυπουργός στις Μπαχάμες - Free Sunday
Τις προσευχές μας για την αντιμετώπιση του τυφώνα ζητά ο πρωθυπουργός στις Μπαχάμες

Τις προσευχές μας για την αντιμετώπιση του τυφώνα ζητά ο πρωθυπουργός στις Μπαχάμες

Στις προσευχές της διεθνούς κοινότητας εναποθέτει ο πρωθυπουργός Χιούμπερτ Μίνις, τις ελπίδες του για την αντιμετώπιση του τυφώνα Dorian, ο οποίος σαρώνει τις Μπαχάμες και απειλεί ένα μεγάλο κομμάτι των δυτικών ακτών των ΗΠΑ.

«Αντιμετωπίζουμε έναν τυφώνα που δεν έχουμε ξαναδεί στις Μπαχάμες. Παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς», ανέφερε ο Μίνις σε ανάρτηση του, στο Instagram, ενώ έγινε γνωστό ότι καταγράφηκε ήδη το πρώτο θύμα, ένα αγόρι ηλικίας 8 ετών, το οποίο βρήκε νεκρό η γιαγιά του στα νησιά Αμπάκο όπου ζούσαν,

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο βρετανικός Guardian επικαλούμενος ως πηγή την ιστοσελίδα Eyewitness News, αγνοείται και η αδελφή του 8χρονου.

Ο ισχυρότατος τυφώνας κατευθύνεται πλέον προς τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, καλύποντας πέντε μίλια απόσταση κάθε ώρα με αποτέλεσμα Φλόριντα, Γεωργία και Νότια Καρολίνα να έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, και να καθώς ετοιμάζονται να κλείσουν τα λιμάνια τους, να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις και να εκκενώσουν παράκτιες περιοχές, προκειμένου να αποφύγουν ανθρώπινες απώλειες.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο Μελβούρνης δεν θα κλείσει όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, αλλά θα εκτιμηθεί η κατάσταση για τις πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν αλλά από σήμερα Δευτέρα κλείνει το διεθνές αεροδρόμιο του Palm Beach County.

Τουλάχιστον 119 πτήσεις ακυρώθηκαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο, αλλες τουλάχιστον 99 από το διεθνές αεροδρόμιο του Λόουντερντέιλ και άλλες 52 ακυρώθηκαν από το Παλμ Μπιτς.Το λιμάνι Canaveral διέκοψε την εμπορική του κίνηση από το Σάββατο και το λιμάνι του Μαϊάμι έκλεισε για όλη την κυκλοφορία πλοίων από την Κυριακή.

Οι σταθμοί διοδίων θα παραμείνουν κλειστοί, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποχώρηση των οχημάτων σε περίπτωση που δοθεί διαταγή για άμεση εκκένωση στους κατοίκους.

Την εντολή για άμεση και υποχρεωτική εκκένωση όλων των περιοχών της ακτής στη Νότια Καρολίνας έδωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας.

O Dorian καλύπτει πέντε μίλια απόσταση την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα 24ωρο θα έχει καλύψει μία απόσταση 120 μιλίων προς τις ακτές των ΗΠΑ αν και από σήμερα προβλέπεται ότι θα αρχίσει να εξασθενεί και να πέσει σε κατηγορία 4.

Ο τυφώνας δεν θα κατευθυνθεί, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, προς την ενδοχώρα στη Φλόριντα, θα επηρεάσει ωστόσο, σε επίπεδο κατηγορίας 4, τις ακτές του Παλμ Μπιτς και του Μαϊάμι.

Το κύριο μέτωπο της καταιγίδας θα μείνει στη θάλασσα και θα κατευθυνθεί την Τρίτη, εξασθενημένος σε επίπεδο 3, παράλληλα με τις ακτές της Μελβούρνης και του Ορλάντο.

Την Τετάρτη, θα συνεχίσει την πορεία του ως κατηγορία 3 προς το Τζάκσονβιλ και από την Πέμπτη, πέφτοντας σε κατηγορία 2, θα αρχίσει να επηρεάζει την Τζόρτζια. Την Παρασκευή θα έχει εξασθενήσει σε κατηγορία 1, ωστόσο θα πέσει πάνω στο ακρωτήριο Hatteras, στη Νότια Καρολίνα.Η εξασθένηση σε κατηγορία 1 δεν σημαίνει ότι τα φαινόμενα θα είναι ήπια. Κάθε άλλο, καθώς προβλέπονται άνεμοι με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 100 μίλια την ώρα. Αυτό που περιμένουν οι μετεωρολόγοι, είναι ο τυφώνας να κινηθεί στη θάλασσα, ανοιχτά των ακτών, επηρεάζοντας τις παράκτιες περιοχές σε Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα, με τα άκρα του.