Πέντε νεκροί και 20 τραυματίες από το πέρασμα του τυφώνα από τις Μπαχάμες - Free Sunday
Πέντε νεκροί και 20 τραυματίες από το πέρασμα του τυφώνα από τις Μπαχάμες

Πέντε νεκροί και 20 τραυματίες από το πέρασμα του τυφώνα από τις Μπαχάμες

Σε πέντε ανέρχονται μέχρι στιγμής, τα θύματα στα νησιά Αμπάκος, και 20 άτομα τραυματίστηκαν στις Μπαχάμες, από το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας, Χιούμπερτ Μίνις.

Η ένταση των φαινομένων μειώθηκε ελαφρά, αλλά ο Ντόριαν παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος παρά το ότι υποβαθμίστηκε στην Κατηγορία 3 από την Κατηγορία 5 καθώς για περισσότερες από 36 ώρες, είχε επιβραδύνει σε βαθμό που έμοιαζε σαν να έχει σταματήσει πάνω από τη νησιωτική χώρα.

Οι αρχές υπολογίζουν ότι περίπου 13.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από τον τυφώνα που κατέστρεψε στέγες, πλημμύρισε σπίτια, προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Ο Ντόριαν, ο οποίος σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ στον Ατλαντικό, κατευθύνεται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες., όπου περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην ακτογραμμή των πολιτειών Νότια Καρολίνα και στην Τζόρτζια έχουν κληθεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων (NHC), το οποίο εκδόθηκε στις 08:00 ώρα Ελλάδος, οι κάτοικοι οφείλουν να παραμείνουν στα καταφύγια.

ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός υπολογίζει ότι 19 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στις περιοχές που μπορεί να πληγούν από τον Dorian ενώ ως 50.000 άνθρωποι στη Φλόριντα, την Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα μπορεί να χρειαστούν προσωρινό κατάλυμα έκτακτης ανάγκης, ανάλογα με την επίδραση του κυκλώνα.