Σχέδια Τζόνσον να υπερκεράσει το μπλοκ του κοινοβουλίου στο Brexit - Free Sunday
Σχέδια Τζόνσον να υπερκεράσει το μπλοκ του κοινοβουλίου στο Brexit

Σχέδια Τζόνσον να υπερκεράσει το μπλοκ του κοινοβουλίου στο Brexit

Σχέδιο για να αποκλειστεί νομικά κάθε αναβολή του Brexit, επεξεργάζεται η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Daily Telegraph, στην ηλεκτρονική έκδοση της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στόχο την κατάρτιση στρατηγικής για να αντικρουστεί η προσπάθεια μελών του κοινοβουλίου να αναβληθεί για τρεις μήνες το Brexit σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα συμφωνία για τους όρους του διαζυγίου.

Οι ανησυχίες ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αγνοήσει νομοσχέδιο που αναμένεται να υιοθετηθεί και το οποίο προβλέπει αίτημα νέας παράτασης για την έξοδο αν το κοινοβούλιο δεν έχει καταλήξει σε μία συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, οδηγεί τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση για να διασφαλίσουν ότι ο Τζόνσον θα τηρήσει το νόμο.

Η βρετανική στάση έχει προκαλέσει δυσφορία στη Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι «έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα, η απάντηση είναι όχι γιατί λένε ότι θέλουν να προτείνουν άλλες εναλλακτικές, άλλες συμφωνίες για να διασφαλίσουν την αποχώρησή τους και να προστατευτούν έναντι μιας μη συμφωνίας, δεν έχουμε δει κάτι, οπότε η απάντηση είναι όχι. δεν θα το κάνουμε αυτό κάθε τρεις μήνες».

«Υπάρχει ένα αδιέξοδο. Οι Βρετανοί πρέπει να μας πουν τι θέλουν. Δεν θα ενεργήσουμε εκ μέρους των Βρετανών. Από αυτούς εξαρτάται. Ας πουν, ορίστε αυτό θέλουμε», είπε