Υποχωρεί ο Τζόνσον στις δημοσκοπήσεις και προτείνει γέφυρα με την Βόρεια Ιρλανδία - Free Sunday
Υποχωρεί ο Τζόνσον στις δημοσκοπήσεις και προτείνει γέφυρα με την Βόρεια Ιρλανδία

Υποχωρεί ο Τζόνσον στις δημοσκοπήσεις και προτείνει γέφυρα με την Βόρεια Ιρλανδία

Στη μία μονάδα έχει μειωθεί η διαφορά ανάμεσα στους συντηρητικούς και τους εργατικούς στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComREs, που δημοσιεύεται σήμερα.Οι Συντηρητικοί προηγούνται με ποσοστό 30% οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν ακολουθούν με 29%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αποσπούν 17% ενώ το κόμμα του Brexit υπό την ηγεσία του Νάιτζελ Φάρατζ αγγίζει το 13%.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της στην ομοσπονδιακή βουλή προειδοποίησε για «άτακτο Brexit ».
«Έχουμε ακόμα όλες τις πιθανότητες για ένα Brexit με συμφωνία και η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να το πετύχει αυτό, μέχρι την τελευταία μέρα. Αλλά λέω, επίσης, ότι είμαστε προετοιμασμένοι για ένα άτακτο Brexit», ανέφερε η Μέρκελ.

«Παραμένει το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχουμε έναν οικονομικό ανταγωνιστή στην πόρτα μας, ακόμη και αν θέλουμε να διατηρήσουμε στενή οικονομική και εξωτερική συνεργασία και στον τομέα της ασφάλειας».Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον φέρεται να εξετάζει την προοπτική κατασκευής μιας γέφυρας μεταξύ Σκωτίας και Βορείου Ιρλανδίας προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

O κ.Τζόνσον ζήτησε από τους υπουργούς του να εξετάσουν το κόστος αλλά και το ρίσκο που ενέχει η ανέγερση γέφυρας μήκους 45 χιλιομέτρων πάνω από τη θάλασσα της Ιρλανδίας.

Πριν από ένα χρόνο, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βορείου Ιρλανδίας είχε συμφωνήσει με το σχέδιο Τζόνσον για την κατασκευή γέφυρας το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε 15 δις λίρες ενώ πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα με τις βόμβες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες βρίσκονται μέσα στη θάλασσα.