Νέα στροφή πολιτικής από τον Τραμπ στη Συρία - Free Sunday
Νέα στροφή πολιτικής από τον Τραμπ στη Συρία

Νέα στροφή πολιτικής από τον Τραμπ στη Συρία

Τη δέσμευση του προέδρου Ερντογάν της Τουρκίας ότι δεν θα επιτεθεί στο Κομπανί, απέσπασε χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος Τραμπ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους.

«Ο πρόεδρος εξασφάλισε τη δέσμευση του προέδρου Ερντογάν ότι δεν θα γίνει επίθεση στην πόλη Κομπάνι».

αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή στον ίδιο και στον υπηρεσιακό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν να ηγηθούν μιας αντιπροσωπείας που θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να αποπειραθεί να «βάλει τέλος στην αιματοχυσία».

Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ερντογάν να αρχίσει «διαπραγματεύσεις με τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία», ανέφερε ο Πενς, σύυμφνωα με τον οποίο «ο πρόεδρος ήταν πολύ αυστηρός με τον πρόεδρο Ερντογάν».

Λίγο νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είχε ανακοινώσει κυρώσεις σε βάρος τριών Τούρκων υπουργών και υπουργείων για να πιέσει την Άγκυρα να τερματίσει την εισβολή της στη βορειοανατολική Συρία.

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε κείμενο το οποίο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, οι οποίες στοχοθετούν ιδίως τρεις υπουργούς της κυβέρνησης του τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε προ ολίγου