Ο Τραμπ γράφει στον Ερντογάν να μην είναι ανόητος και η Πελόζι τον χαρακτηρίζει «σε κλονισμό» - Free Sunday
Ο Τραμπ γράφει στον Ερντογάν να μην είναι ανόητος και η Πελόζι τον χαρακτηρίζει «σε κλονισμό»

Ο Τραμπ γράφει στον Ερντογάν να μην είναι ανόητος και η Πελόζι τον χαρακτηρίζει «σε κλονισμό»

Επιστολή του προέδρου Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία τον καλεί να μην είναι σκληρός και ανόητος αποκάλυψε με ανάρτηση της στο twitter η δημοσιογράφος του Fox Business Network, Trish Regan.

Η Trish Regan, αναφέρει ότι πήρε στα χέρια της την επιστολή αυτή που φέρεται να έστειλε στις 9 Οκτωβρίου του 2019 ο Αμερικανός πρόεδρος στον τούρκο ομόλογό του και σύμφωνα με τον Guardian, ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα της επιστολής.

Πρόκειται για την επιστολή στην οποία αναφέρθηκε ο Τραμπ χθες Τετάρτη, όταν ερωτήθηκε για το αν αποτέλεσε έκπληξη για εκείνον η απόφαση του Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία και από το κειμενο της προκύπτει ότι ο πρόεδρος Τραμπ επιχείρησε ανεπιτυχώς έναν συμβιβασμό ανάμεσα στην Άγκυρα και στους Κούρδους για τον οποίο οι δεύτεροι ήταν έτοιμοι.

Παράλληλα όμως καλεί τν τούρκο πρόεδρο να συναινέσει να βρεθεί μία "καλή συμφωνία", απειλώντας τον ότι θα καταστρέψει την οικονομία του όπως έκανε στην περίπτωση του πάστορα Μπράνσον. 

Η επιστολή του Τραμπ στον Ερντογάν έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε:

Ας βρούμε μια καλή συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων κι εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – Και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη μια μικρή γεύση με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον.

Εργάστηκα σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο. Μπορείτε να πετύχετε μια εξαιρετική συμφωνία.

Ο Στρατηγός Μαζλούμ είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σας και να κάνει συμβιβασμούς που δεν θα έκανε ποτέ στο παρελθόν. Εμπιστευτικά σας επισυνάπτω ένα αντίγραφο της επιστολής του σε μένα, που μόλις ήρθε.

Η ιστορία θα σας έχει ψηλά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Θα σας κοιτά για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είστε σκληρός τύπος. Μην είστε ανόητος.

Θα σας καλέσω αργότερα»!

Στο μεταξύ αντιφατική είναι η εικόνα από τη χθεσινή συνάντηση του κ.Τραμπ με αντιπροσωπεία των Δημοκρατικών στον Λευκό Οίκο για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στη Συρία

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η συνάντηση διεκόπη απότομα καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «βρισκόταν σε κλονισμό».

Η κυρία Πελόζι απέδωσε τον «κλονισμό» στην έγκριση ψηφίσματος από την Βουλή των Αντιπροσώπων το οποίο καταδικάζει την απόφαση του Ρεπουμπλικανού προέδρου για απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία.
«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας – περισσότεροι από 2 προς 1 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ψήφισαν ενάντια σε αυτό που ο πρόεδρος έκανε – πιθανόν τον κλόνισε. Επειδή ήταν ταραγμένος από αυτό», δήλωσε η Πελόζι η οποία εμφανίστηκε εξαιρετικά ειρωνική για τον πρόεδρο.

«Προσεύχομαι για τον Τραμπ όλη την ώρα… Προσεύχομαι για την ασφάλειά του και την οικογένειά του. Τώρα πρέπει να προσευχηθούμε και για την υγεία του. Είδαμε τον πρόεδρο κλονισμένο, είναι θλιβερό», είπε.

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής μειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ «ήταν προσβλητικός, ειδικά προς την κυρία Πελόζι» την οποία, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισε «τριτοκλασάτη πολιτικό».