Αρνητική απάντηση από Βερολίνο για τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα - Free Sunday
Αρνητική απάντηση από Βερολίνο για τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Αρνητική απάντηση από Βερολίνο για τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε η Γερμανία στη ρηματική διακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. 

Η ελληνική κυβέρνηση, με τη ρηματική διακοίνωση, που επέδωσε στις 4 Ιουνίου 2019, καλούσε τη γερμανική κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Το Βερολίνο δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για τις ζημιές που προκάλεσε η Γερμανία στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επέδωσε την Παρασκευή διπλωματική διακοίνωση στον πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο, Θεόδωρο Δασκαρόλη, με την οποία απορρίπτει επισήμως το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η νομική άποψη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό παραμένει αμετάβλητη: Το θέμα των επανορθώσεων έχει οριστικά ρυθμιστεί. Ως προς αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο dpa.

Το γερμανικό τηλεγράφημα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση το ζήτημα έχει νομικά και πολιτικά διευθετηθεί με την Συνθήκη «2 + 4», σχετικά με τις συνέπειες σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής ενοποίησης του 1990.