Τριάντα εννέα πτώματα σε φορτηγό στο Έσεξ - Free Sunday
Τριάντα εννέα πτώματα σε φορτηγό στο Έσεξ

Τριάντα εννέα πτώματα σε φορτηγό στο Έσεξ

Τα πτώματα τριάντα εννέα ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και ενός εφήβου, εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγό στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade του Έσεξ, στη Βρετανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 3:40 (ώρα Ελλάδος) το πρωί κλήθηκαν στο σημείο αστυνομικοί και ασθενοφόρα ενώ διαπιστώθηκε ότι και τα 39 άτομα ήταν ήδη νεκρά και η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ως υπόπτου ενός 25χρονου Βορειοϊρλανδού οδηγού του φορτηγού.

Ο Διευθυντής της Αστυνομίας του Έσεξ, υποστήριξε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το φορτηγό ήρθε από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ουαλία το Σάββατο.

«Είναι τραγικό το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστώσουμε τι έχει συμβεί. Είμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, ωστόσο θεωρώ πως αυτό θα πάρει αρκετό χρόνο. Πιστεύουμε ότι το φορτηγό είναι από τη Βουλαρία και εισήλθε στη χώρα από την πόλη Χόλιχεντ, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Έχουμε συλλάβει τον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση ενώ οι έρευνές μας είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο αστυνομικός.

Μέχρι και αυτή την ώρα, ο τόπος που εντοπίστηκαν τα 39 πτώματα είναι αποκλεισμένος, με αυτόπτες μάρτυρες να ισχυρίζονται ότι στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον εννέα αστυνομικά οχήματα και περίπου 15 αστυνομικοί που εμποδίζουν τον οποιονδήποτε να πλησιάσει