Ζάεφ: Θα είμαι και πάλι υποψήφιος στις πρόωρες εκλογές - Free Sunday
Ζάεφ: Θα είμαι και πάλι υποψήφιος στις πρόωρες εκλογές

Ζάεφ: Θα είμαι και πάλι υποψήφιος στις πρόωρες εκλογές

Την άποψη ότι είναι πολύ νωρίς για να ανοίξει η συζήτηση για το ποιος θα ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη Βόρεια Μακεδονία στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, η υπηρεσιακή κυβέρνηση πιθανότατα θα συσταθεί στις 3 Ιανουαρίου 2020, ενώ παράλληλα τόνισε πως η χώρα έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες «θα σημαίνουν την αύξηση των προτύπων για τους πολίτες».

Ο Ζάεφ δήλωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για πρωθυπουργός, ενώ έχει ζητήσει δημόσια μια νέα εντολή για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Τα ονόματα των πιθανών αντικαταστατών του Ζάεφ στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι τις εκλογές έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών είναι ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόβσκι και ο Γενικός Γραμματέας του SDSM Λιούπκο Νικολόβσκι. Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Κριστιάν Μιτσκόφσκι, τόνισε ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και θα είναι ο νικητής των εκλογών της 12ης Απριλίου.

«Έχουμε μια νέα πραγματικότητα, θα έχουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και στις 12 Απριλίου θα έχουμε έναν νέο νικητή των εκλογών», δήλωσε ο Μιτσκόφσκι.

πηγή: naftemporiki.gr