Εννέα νεκροί από την εκτέλεση οικογένειας Μορμόνων από καρτέλ ναρκωτικών - Free Sunday
Εννέα νεκροί από την εκτέλεση οικογένειας Μορμόνων από καρτέλ ναρκωτικών

Εννέα νεκροί από την εκτέλεση οικογένειας Μορμόνων από καρτέλ ναρκωτικών

«Nα ξεκινήσει πόλεμο στα καρτέλ ναρκωτικών και να τα αφανίσει από προσώπου γης», με τη συνδρομή των Ηνωμένων Πολιτειών, κάλεσε το Μεξικό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση του στο twitter μετά από τη δολοφονία εννέα Αμερικανών πολιτών στο Μεξικό.

Τρεις γυναίκες και έξι παιδιά, από τα οποία τα δυο βρέφη, όλοι με διπλή υπηκοότητα, μέλη της γνωστής και ισχυρής οικογένειας μορμόνων Le Baron, σκοτώθηκαν κοντά στα μεξικανοαμερικανικά σύνορα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα γαζώθηκε από σφαίρες.

«Στήθηκε ενέδρα από το καρτέλ. Δεν ξέρουμε τι έγινε, αν αποτελούσαν στόχο ή αν βρέθηκαν σε διασταυρούμενα πυρά σε μια περιοχή όπου γίνεται πόλεμος για την επικράτηση δυο καρτέλ. Δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες. Για την ώρα ξέρουμε πως σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι. Εννέα μέλη της οικογένειάς μας», δήλωσε συγγενής των θυμάτων.

Σύμφωνα με μία εκδοχή, η οικογένεια φέρεται να είχε δεχθεί απειλές από καρτέλ ναρκωτικών σχετικά με το από ποιες περιοχές επιτρεπόταν να διέρχονται και σε ποιες όχι, ενώ σύμφωνα με μία άλλη οι δράστες μπέρδεψαν την ταυτότητα των θυμάτων.

Σε δεύτερο αυτοκίνητο επέβαιναν άλλα οκτώ παιδιά που κατάφεραν να σωθούν και να κρυφτούν σε θάμνους κοντά στο σημείο της επίθεσης. Τουλάχιστον τα πέντε από αυτά νοσηλεύονται σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών με τραύματα από σφαίρες.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ομπραντόρ αρνήθηκε την προσφορά Τραμπ και ο υπουργός Ασφαλείας Αλφόνσο Ντουράζο απέδωσε τη σφαγή σε λάθος, εκδοχή που υιοθετούν τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν αποκλείουν η οικογένεια Λε Μπαρόν να στοχοποιήθηκε εκ λάθους από εμπόρους ναρκωτικών.

Όμως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Καστανιέδα, δήλωσε ότι η οικογένεια είχε στο παρελθόν διενέξεις με καρτέλ ναρκωτικών και της είχαν διατεθεί 90 μεξικανοί αστυνομικοί για φύλαξή, η οποία διακόπηκε όταν ανέλαβε νέα κυβέρνηση ενώ πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας είπε ότι η οδηγός ήταν ακτιβίστρια γνωστή για τους αγώνες της για το δικαίωμα στην πρόσβαση στο νερό.

 

 

 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι οικογένεια Λε Μπαρόν ενδέχεται να στοχοποιήθηκε εκ λάθους από εμπόρους ναρκωτικών.