O Κότσο του Ζάεφ πούλησε στη ΔΕΗ και τώρα φεύγει από την πολιτική... - Free Sunday
O Κότσο του Ζάεφ πούλησε στη ΔΕΗ και τώρα φεύγει από την πολιτική...

O Κότσο του Ζάεφ πούλησε στη ΔΕΗ και τώρα φεύγει από την πολιτική...

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την πολιτική ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής πρωθυπουργός για οικονομικά θέματα της κυβέρνησης Ζάεφ, Κότσο Ανγκιούσεφ, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που αγόρασε η ΔΕΗ στα Σκόπια, λίγο πριν τη συμφωνια των Πρεσπών.

Όταν αποδέχτηκα να συμμετάσχω στην κυβέρνηση, οι προθέσεις μου ήταν τίμιες για να βοηθήσω την χώρα με τις γνώσεις. Αλλά αυτην την περίοδο, τα έσοδα μου από τις εταιρείες μου εχουν μειωθεί και τα κέρδη μου μειώθηκαν κατά 50%, όχι μόνο επειδή δεν συμμετείχα σε δημοσπρασίες αλλά και εξαιτίας της απουσίας μου.

Θα ολοκληρώσω τη θητεία μου αλλά από τη στιγμή που δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος, δεν θα συμεχίσω στην πολιτική την επόμενη περίοδο, είπε ο Ανγκιούσεφ στον τηλεοπτικό σταθμό Tema.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την κατανόηση του για την απόφαση.

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, ο Ανγκιούσεφ είναι ιδιοκτήτης μεγάλων εταιρειών και απασχολεί πάνω από 1000 ανθρώπους.

Θα καταλάβω αν θελήσει να αφοσιωθεί σε αυτές τις εταιρείες αλλά την ίδια ώρα είναι απαραίτητος και στην χώρα και στην επιτυχή λύση των προγραμμάτων που άρχισε.

Ζητήθηκε από τον Ανγκιούσεφ να γίνει μέλος της κυβέρνησης ως εκπρόσωπος των επιμελητητρίων. Δουλεύοντας μαζί του, είδα λοτι τα κέρδη του μειώθηκαν κατα 50% και είναι απαραίτητος εκεί. Θα μιλήσουμε μαζί του και αν οι πολίτες μας κάνουν την τιμή και μας επιτρέχουν να σχηματίσουμε κυβέρνηση, είπε ο Ζάεφ...