Μετά τη Βενετία, οι πλημμύρες απειλούν Πίζα και Φλωρεντία - Free Sunday
Μετά τη Βενετία, οι πλημμύρες απειλούν Πίζα και Φλωρεντία

Μετά τη Βενετία, οι πλημμύρες απειλούν Πίζα και Φλωρεντία

Ανησυχία ότι και άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Φλωρεντία και η Πίζα κινδυνεύουν με πλημμύρες, εκφράζεται στην Ιταλία καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν πρόσφατα τη Βενετία οδήγησαν σε επικίνδυνη άνοδο των υδάτων σε ποτάμια περιμετρικά της Τοσκάνης.

Η κατάσταση προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών καθώς ποταμός Άρνος φούσκωσε και η πολιτική προστασία κάλεσε τους πολίτες στη Φλωρεντία να μην πλησιάζουν στις όχθες.

Στις επαρχίες της Μπολόνια και της Μοδένα έκλεισαν γέφυρες, εκατοντάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους και υπήρξε διακοπή ορισμένων δρομολογίων στα τρένα.

Στη Μοδένα περίπου 10.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση ενώ στη Μπολόνια διασώστες με ελικόπτερο έσωσαν ένα ζευγάρι που είχε εγκλωβιστεί στα ορμητικά νερά ποταμού.

Χθες Κυριακή, η Βενετία πλημμύρισε για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα από σφοδρές καταιγίδες ενώ το ύψος του νερού έφτασε στο ενάμιση μέτρο και οι συνεχίστηκαν.

 

Οι ζημιές χαρακτηρίζονται πολύ σοβαρές και η κυβέρνηση αποδέσμευσε ποσό 20 εκατ. ευρώ για αντιμετωπίσει τις καταστροφές.