Η αλληλεγγύη της ΕΕ στην Κύπρο ενοχλεί βαθιά την Τουρκία - Free Sunday
Η αλληλεγγύη της ΕΕ στην Κύπρο ενοχλεί βαθιά την Τουρκία

Η αλληλεγγύη της ΕΕ στην Κύπρο ενοχλεί βαθιά την Τουρκία

Σοβαρά ενοχλημένη από την αλληλεγγύη που δείχνει η ΕΕ στα μέλη της, εμφανίστηκε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έκανε λόγο για “ηλίθια αλληλεγγύη” και κατηγόρησε την ΕΕ ότι "κακόμαθε την Κύπρο”.

Σε ομιλία του στην Σύνοδο για την Περιοχή της Μεσογείου των νέων του ΑΚΡ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι για να έχουν μια πετυχημένη πολιτική θα πρέπει να είναι ισχυροί τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο θα πρέπει να ισχυροί και έφερε ως παράδειγμα την τουρκική πολιτική στη Συρία, όπου κατά τον κ.Τσαβούσλογλου, η Άγκυρα χρησιμοποιεί τη δύναμή τηςς εναντίον της τρομοκρατίας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι έχουν κακομάθει την Κύπρο στην ΕΕ και δεν άκουσαν τις προτάσεις τους. «Τότε εμείς τί κάναμε; Στείλαμε τα γεωτρύπανά μας και ξεκινήσαμε γεωτρήσεις. Εδώ δείχνουμε τη δύναμή μας στο πεδίο, τώρα προχωρούμε το διπλωματικό σκέλος του. Και θα συνεχίσουμε επειδή έχουμε δίκιο. Άλλωστε δεν συζητούμε με κανένα τη δική μας υφαλοκρηπιδα. Ούτε επιτρέπουμε να ανοίξει συζήτηση. Αλλά για το διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην Κύπρο πρέπει είμαστε ισχυροί και στο τραπέζι και στο πεδίο», ανέφερε προκλητικά.

Για τη Γαλλία ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι είναι από τις χώρες της ΕΕ που υστερούν περισσότερο στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι απαγόρευσαν ακόμη και στις γυναίκες με μαντίλες να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Ο Μακρόν ήρθε ως φιλελεύθερος και βγήκε χειρότερος και από τον Σαρκοζί. Με τον ίδιο τρόπο χειρότερος και από τον Λεπέν», υποστήριξε.