Ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη - Free Sunday
Ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη

Ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του πλανήτη έκρουσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στη σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα που ξεκίνησε χθες στη Μαδρίτη.

«Μέχρι το τέλος της ερχόμενης δεκαετίας θα βρεθούμε σε ένα από δύο δρόμους. Ο ένας είναι ο δρόμος της παράδοσης. Εκείνος που βαδίσαμε τυφλά στο παρελθόν και είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Η άλλη επιλογή είναι ο δρόμος της ελπίδας, ο δρόμος των βιώσιμων λύσεων ο δρόμος που τα ορυκτά καύσιμα μένουν εκεί όπου ανήκουν στο υπέδαφος»

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, τα επίπεδα συγκεντρώσεων αερίου του θερμοκηπίου αυξήθηκαν και πάλι την περυσινή χρονιά καταγράφοντας ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ.

Από την πλευρά του ο Σαρλ Μισέλ, δήλωσε στο euronews, πως η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη χαρακτηρίζοντα τα μέτρα για το κλίμα υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα.

«Κάναμε αρκετή πρόοδο τους τελευταίους μήνες σε σύγκριση με ό,τι συνέβαινε πριν από ένα ή δύο χρόνια. Τώρα πολλοί ηγέτες τάσσονται υπέρ της περαιτέρω δράσης για την κλιματικἠ αλλαγή. Όμως, είναι αλήθεια πως πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν τα διαφορετικά σημεία στα οποία βρίσκονται οι διάφορες χώρες»