Ξεκινά η διαδικασία παραπομπής του Τραμπ - Free Sunday
Ξεκινά η διαδικασία παραπομπής του Τραμπ
Eurokinissi

Ξεκινά η διαδικασία παραπομπής του Τραμπ

Το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα ξεκινά διαδικασία παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι η δημοκρατία μας. Ο πρόεδρος δεν μας άφησε άλλη επιλογή πέρα από το να δράσουμε» δήλωσε η Δημοκρατική πολιτικός, μια μέρα αφότου η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής άρχισε να εξετάζει τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ.

 

 

Ο Τραμπ κατηγορείται για παραβίαση του συντάγματος στην υπόθεση της Ουκρανίας: φέρεται να χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν, ενόψει των εκλογών του 2020, ζητώντας από τον πρόεδρο της Ουκρανίας να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του και εις βάρος του γιου του Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τους Δημοκρατικούς να προχωρήσουν γρήγορα εάν θέλουν να του απαγγείλουν κατηγορίες.

 

 

Σε δύο αναρτήσεις του στο twitter, ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι έχουν «τρελαθεί», ξεκινώντας τη διαδικασία χωρίς στοιχεία.

«Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία και ώστε η χώρα να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς», έγραψε.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Στεφανί Γκρίσαμ, έγραψε στο Twitter ότι η Νάνσι Πελόζι και οι Δημοκρατικοί «θα έπρεπε να ντρέπονται».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κανεί τίποτε πέρα από το να κυβερνά τη χώρα μας, με αποτέλεσμα μια οικονομία που ανθεί, περισσότερες δουλειές και δυνατότερο στρατό, για να αναφέρουμε μόνο ορισμένα από τα μεγάλα του επιτεύγματα. Αναμένουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία» έγραψε.

Την Τετάρτη, τρεις συνταγματολόγοι κατέθεσαν στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι από στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δικαιολογούν τη διαδικασία παραπομπής, ενώ ένας τέταρτος ειδικός διαφώνησε.