Νεπάλ: Αποτροπιασμός για τη μαζική θυσία χιλιάδων ζώων - Free Sunday
Νεπάλ: Αποτροπιασμός για τη μαζική θυσία χιλιάδων ζώων
CC BY-SA 4.0

Νεπάλ: Αποτροπιασμός για τη μαζική θυσία χιλιάδων ζώων

Παρά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Νεπάλ που έκρινε την πρακτική παράνομη, χιλιάδες βουβάλια, κατσίκες και πτηνά θυσιάστηκαν και φέτος στη διάρκεια θρησκευτικών εκδηλώσεων έξω από ναό στα νότια της χώρας.

Η τελετή, η οποία πραγματοποιείται ανά πενταετία στο ναό Γκάντιμαϊ  της περιοχής Μπάρα, πιστεύεται ότι αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη μαζική θυσία ζώων στο σημερινό κόσμο, αναφέρει το Reuters.

Το 80% των περίπου 30 εκατομμυρίων Νεπαλέζων είναι ινδουιστές, και οι θυσίες ζώων στη διάρκεια θρησκευτικών εορτών είναι συνηθισμένες.

Στη Μπάρα, οι πιστοί ελπίζουν ότι οι μαζικές θυσίες εξευμενίζουν τη Γκάντιμαϊ, το άβαταρ της θεάς Κάλι του ινδουισμού.

Την Τρίτη, περισσότερα από 3.000 βουβάλια αποκεφαλίστηκαν με σπαθιά, παρά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που εξελίσσονταν σε μικρή απόσταση. Οι θυσίες συνεχίστηκαν την Τετάρτη με τη σφαγή κατσικιών, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με το Reuters.

Η αστυνομία είχε αναπτύξει δύναμη 1.000 ατόμων για να αποτρέψει συγκρούσεις ανάμεσα στους πιστούς και τους ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για βαναυσότητα.

Το 2016, το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ έκρινε την πρακτική των μαζικών θυσιών παράνομη και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σταδιακά στην απαγόρευσή τους.