Τέσσερις νεκροί μετά από καταδίωξη φορτηγού με ένοπλους ληστές στο Μαϊάμι - Free Sunday
Τέσσερις νεκροί μετά από καταδίωξη φορτηγού με ένοπλους ληστές στο Μαϊάμι

Τέσσερις νεκροί μετά από καταδίωξη φορτηγού με ένοπλους ληστές στο Μαϊάμι

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή σε συνοικία του Μαϊάμι το βράδυ της Πέμπτης τους μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το FBI, η αμερικανική αστυνομία σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής καταδίωξε φορτηγό της εταιρείας μεταφορών UPS που είχαν καταλάβει στις 16:15 τοπική ώρα (23:15 ώρα Ελλάδος) δύο ληστές που νωρίτερα είχαν ληστέψει κοσμηματοπωλείο στο Κόραλ Γκέιμπλς, στο νότιο Μαϊάμι.

Ακολούθησε καταδίωξη για δεκάδες χιλιόμετρα, με πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας να ρίχνονται στο κυνήγι του φορτηγού που ελισσόταν ανάμεσα σε πλήθος άλλων αυτοκινήτων μέχρι τις 17:30 που έγινε η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στην αστυνομία και τους υπόπτους κοντά στο Μίραμαρ, περίπου 40 χιλιόμετρα από το κοσμηματοπωλείο.

Οι «δύο ένοπλοι ύποπτοι όπως και δύο αθώοι πολίτες», ανέφερε εκπρόσωπος του FBI. To ένα από τα δύο θύματα ήταν ο οδηγός του φορτηγού και το άλλο ένας περαστικός.

Μεγάλο μέρος της θεαματικής καταδίωξης αναμεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικούς σταθμούς, χάρη σε πλάνα που τράβαγαν εικονολήπτες από ελικόπτερα. Τα πλάνα εικονίζουν μεταξύ άλλων το καφε φορτηγό να κινείται έχοντας αναπτύξει ταχύτητα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, με τις πίσω πόρτες του ανοιχτές, με περιπολικά της αστυνομίας να το καταδιώκουν.