ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν από επιτροπή της Βουλής οι κατηγορίες για παραπομπή Τραμπ - Free Sunday
ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν από επιτροπή της Βουλής οι κατηγορίες για παραπομπή Τραμπ

ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν από επιτροπή της Βουλής οι κατηγορίες για παραπομπή Τραμπ

Σε μια εξέλιξη που φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο καθαίρεσης του Αμερικανού προέδρου, η  Επιτροπή  Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε τις δύο κατηγορίες με τις οποίες δρομολογείται η παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη.

Έπειτα από συνεδρίαση μόλις δέκα λεπτών, η οποία καθυστέρησε μία μέρα λόγω αντιδράσεων των Συντηρητικών, η Επιτροπή ενέκρινε με 23 ψήφους υπέρ έναντι  17 κατά να προωθηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων οι δύο κατηγορίες.

Τα δύο εν λόγω άρθρα αναμένεται να εγκριθούν την επόμενη εβδομάδα από την Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Το πρώτο άρθρο κατηγορεί τον Τραμπ ότι ζήτησε από ξένη χώρα να τον βοηθήσει εν όψει των εκλογών του 2020. Ο Τραμπ φέρεται να ζήτησε από την Ουκρανία να διατάξει έρευνα εις βάρος του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, κύριου πολιτικού αντιπάλου του στις επερχόμενες εκλογές, καθώς και σε βάρος του γιου του Μπάιντεν.

Στοιχεία σε βάρος των Μπάιντεν δεν προέκυψαν.

Το δεύτερο άρθρο κατηγορεί τον πρόεδρο για παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου, λόγω της μη συνεργασίας του στην έρευνα εις βάρος του από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ είναι ο τέταρτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει αποπομπή.

Κανένας προκάτοχός του δεν καθαιρέθηκε.