Τα γενόσημα που σκοτώνουν - Free Sunday
Τα γενόσημα που σκοτώνουν

Τα γενόσημα που σκοτώνουν

Περισσότεροι από 200 χιλιάδες Ρώσοι έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει το σχετικό αίτημα της 24χρονης Ντάρια, να δοθεί σε ασθενείς όπως η ίδια το δικαίωμα να θεραπευτούν με πρωτότυπα αντιβιοτικά που κυκλοφορούν στο εξωτερικό.

Η Ντάρια η οποία γεννήθηκε με κυστική ίνωση, μια σπάνια γενετική διαταραχή που επηρεάζει κυρίως τους πνεύμονες και αναπνέει με δυσκολία, περιμένοντας τη σειρά της για τη μεταμόσχευση πνευμόνων.

Τώρα διαμαρτύρεται μπροστά από το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας κρατώντας μία αφίσα που γράφει "θέλω να ζήσω" και υποστηρίζοντας ότι σε άλλες χώρες, τα άτομα με κυστική ίνωση ζουν αρκετά χρόνια, αθλούνται και εργάζονται.

Οι γονείς των παιδιών με κυστική ίνωση είναι οι πιο δραστήριοι που προσπαθούν να αλλάξουν το σύστημα. Οι διαμαρτυρίες έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις.

«Εμείς, οι ασθενείς και οι γονείς των παιδιών με κυστική ίνωση, πρέπει να διαμαρτυρηθούμε ώστε να μην μας πάρουν τα τελευταία αντιβιοτικά ώστε να μπορούμε να ζήσουμε τουλάχιστον λίγο περισσότερο», αναφέρεται στο αίτημα.

Η Γκαλίνα Πολόνσκαγια του Euronews μεταδίδει: «Πριν από μερικά χρόνια η Ρωσία αποφάσισε να αντικαταστήσει τα εισαγωγής φάρμακα με γενόσημα ρωσικής προέλευσης ως μέρος μιας εθνικής στρατηγικής. Ως αποτέλεσμα, πολλά ξένα φάρμακα εξαφανίστηκαν από την αγορά. Οι Ρώσοι γιατροί κάνουν λόγο για έναν ιατρικό πατριωτισμό που σκοτώνει ανθρώπους οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να θεραπευτούν-οι εκκλήσεις τους όμως πέφτουν στο κενό».