Πούτιν στο πλευρό Τραμπ μετά την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου - Free Sunday
Πούτιν στο πλευρό Τραμπ μετά την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου

Πούτιν στο πλευρό Τραμπ μετά την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου

Η απόφαση παραπομπής σε δίκη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βασίζεται σε «εξ ολοκλήρου επινοημένες» κατηγορίες, υποστήριξε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδερος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί κάθε χρόνο.

Φέτος, στην εν λόγω συνέντευξη συμμετέχουν 2.000 δημοσιογράφοι από τη Ρωσία και το εξωτερικό, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η απόφαση παραπομπής «πρέπει ακόμη να περάσει από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν πλειοψηφία. Δεν είναι πολύ πιθανό να θέλουν να απομακρύνουν από την εξουσία έναν εκπρόσωπο του κόμματός τους στη βάση εξ ολοκλήρου επινοημένων κατηγοριών» εκτίμησε ο Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση για τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις

«Το κόμμα που έχασε τις εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα, προσπαθεί να εξασφαλίσει αποτελέσματα μέσω άλλων τρόπων και άλλων εργαλείων κατηγορώντας τον Τραμπ για συνωμοσία με τη Ρωσία. Στη συνέχεια επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρξε [συνωμοσία]. Και τώρα, επινόησαν μια ιστορία πίεσης στην Ουκρανία», συνέχισε ο Πούτιν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε την Τετάρτη, ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που παραπέμπεται σε δίκη. Κατηγορείται ότι ζήτησε από την Ουκρανία να διεξαγάγει έρευνα για έναν από τους πιθανούς αντιπάλους του στις προεδρικές εκλογές του 2020, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη πως οι κυρώσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Κογκρέσο σε βάρος της Μόσχας θα επηρεάσουν «αναμφίβολα» τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά η Ρωσία θα ανταποδώσει ανάλογα.

Προχθές, Τρίτη, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε κυρώσεις εναντίον εταιριών που συνεργάζονται για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

«Αναμφίβολα, [οι κυρώσεις] θα επηρεάσουν τις σχέσεις [Ρωσίας-ΗΠΑ]», είπε ο Πούτιν ο οποίος πρόσθεσε πως η Ρωσία θα λάβει ανταποδοτικά μέτρα.