Η Λιβύη σε διασταυρούμενα πυρά Ρωσίας - Τουρκίας - Free Sunday
Η Λιβύη σε διασταυρούμενα πυρά Ρωσίας - Τουρκίας
Ερντογάν και Πούτιν στηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα στη Λιβύη kremlin.ru

Η Λιβύη σε διασταυρούμενα πυρά Ρωσίας - Τουρκίας

Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη αποστολή τουρκικών ενισχύσεων στην κυβέρνηση της Τρίπολης εξέφρασε την Παρασκευή η Μόσχα, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε πως δεν θα ανεχθεί «μισθοφόρους» της Ρωσίας να ενισχύσουν το αντίπαλο στρατόπεδο στη Λιβύη.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Interfax και αναμεταδίδει το ΑΠΕ, πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι συμφωνία ασφαλείας ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη εγείρει «πολλά ερωτήματα».

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επικύρωσε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η επίθεση από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Την Παρασκευή, ο Ερντογάν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ έχουν την ενίσχυση της εταιρείας Wagner, πίσω από την οποία κρύβεται η Μόσχα.

«Μέσω της επονομαζόμενης Wagner, εργάζονται στην πραγματικότητα ως μισθοφόροι του Χάφταρ στη Λιβύη» είπε, για να προσθέσει ότι η Τουρκία «δεν θα μείνει σιωπηλή».