Χάκερ κατηγορούνται για κρίσεις φωτοεπιληψίας - Free Sunday
Χάκερ κατηγορούνται για κρίσεις φωτοεπιληψίας
Εικόνες με φώτα που αναβοσβήνουν προκαλούν κρίσεις σε ευαίσθητους ασθενείς

Χάκερ κατηγορούνται για κρίσεις φωτοεπιληψίας

Τρολ αγνώστου ταυτότητας παραβίασαν το λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter οργάνωση ασθενών με επιληψία και ανέβασαν βίντεο σχεδιασμένα να προκαλούν φωτοεπιληπτικές κρίσεις.

Η αμερικανική οργάνωση Epilepsy Foundation υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για βίντεο και GIFs με φώτα που αναβοσβήνουν, τα οποία αναρτήθηκαν στο λογαριασμό της τον Νοέμβριο, Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Επιληψία.

Όπως εξηγεί η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, περίπου το 3% των ασθενών με επιληψία εκδηλώνουν φωτοεπιληπτικές κρίσεις όταν εκτεθούν σε φώτα που αναβοσβήνουν ή ταχέως εναλλασσόμενα μοτίβα.

«Οι επιθέσεις αυτές δεν διαφέρουν από το να μεταφέρει κάποιος έναν στροβοσκοπικό προβολέα σε μια συνάθροιση ανθρώπων με επιληψία, με πρόθεση να προκαλέσει κρίσεις και να επιφέρει έτσι σημαντικές βλάβες στους συμμετέχοντες» σχολίασε η Άλισον Νίκολ του νομικού τμήματος του Epilepsy Foundation.

Στη Βρετανία, την Ιαπωνία και άλλες χώρες, τα τηλεοπτικά κανάλια υποχρεούνται να προβάλλουν προειδοποιήσεις για τις εκπομπές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φωτοεπιληπτικές κρίσεις.

Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική Εταιρεία Επιληψίας ζήτησε φέτος από την κυβέρνηση να επιβάλλει την ίδια υποχρέωση σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter και το Facebook.