Κυβερνητικός συνασπισμός Λαϊκού Κόμματος- Πράσινων στην Αυστρία - Free Sunday
Κυβερνητικός συνασπισμός Λαϊκού Κόμματος- Πράσινων στην Αυστρία

Κυβερνητικός συνασπισμός Λαϊκού Κόμματος- Πράσινων στην Αυστρία

Σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού κατέληξαν Λαϊκό Κόμμα και Πράσινοι στην Αυστρία μετά από διαπραγματεύσεις τριών μηνών μετά τις εκλογές.

Η συμφωνία επιτρέπει στον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κούρτς να επιστρέψει στην εξουσία και παράλληλα επισφραγίζει την είσοδο του κόμματος των Πρασίνων στην κυβέρνηση για πρώτη φορά.

Οι Συντηρητικών του Κουρτς (ÖVP) στις εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου, είχαν πάρει 37,5%, και οι Πράσινοι την τέταρτη θέση, με 13,9%.

Σε δήλωση του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, που χαρακτήρισε «όχι εύκολες» ανάμεσα «σε δύο πολύ διαφορετικά κόμματα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κατορθώσαμε εν τέλει να συμπτύξουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει από δύο κόσμους», δήλωσε ο Κουρτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη, στο πλευρό του ηγέτη των Πρασίνων Βέρνερ Κόγκλερ.

Από την πλευρά του, ο Κόγκλερ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα αντι-καγκελάριου, εξέφρασε τη χαρά του που οι δύο παρατάξεις κατόρθωσαν «να ρίξουν γέφυρες» για το «καλό της Αυστρίας».