Γαλλία: Παιδί βρέθηκε νεκρό στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου από Αφρική - Free Sunday
Γαλλία: Παιδί βρέθηκε νεκρό στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου από Αφρική
Απελπισμένοι επίδοξοι μετανάστες κρύβονται συχνά ανάμεσα στις ρόδες αεροπλάνων

Γαλλία: Παιδί βρέθηκε νεκρό στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου από Αφρική

Πτώμα παιδιού ηλικίας περίπου 10 ετών βρέθηκε την Τετάρτη στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου της Air France που προερχόταν από την Ακτή Ελεφαντοσυτού, ανακοίνωσαν οι αρχές της Γαλλίας.

Το αεροπλάνο Boeing 777 είχε απογειωθεί το βράδυ της Τρίτης από το Αμπιτζάν, οικονομική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, και προσγειώθηκε την Τετάρτη στο Παρίσι λίγο μετά τις 07:00 ώρα Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία, η οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο «λαθρεπιβάτη» χωρίς να διευκρινίζει την ηλικία του, εκφράζει τη λύπη της για μια «ανθρώπινη τραγωδία».

«Πέραν της ανθρώπινης τραγωδίας, αυτό δείχνει σημαντική έλλειψη ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Αμπιτζάν», δήλωσε στο AFP πηγή της ασφάλειας της Ακτής Ελεφαντοστού, διερωτώμενη πώς ένα παιδί 10 ετών μπόρεσε να έχει πρόσβαση στο σύστημα προσγείωσης.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί λαθρεπιβάτες, κυρίως έφηβοι από την Αφρική, έχουν βρεθεί νεκροί, κρυμμένοι ανάμεσα στις ρόδες αεροσκαφών.

Στο ύψος στο οποίο πετούν τα επιβατηγά αεροπλάν, από 9 μέχρι 10 χιλιάδες μέτρα, η θερμοκρασία πέφτει στους -50 βαθμούς Κελσίου.