Βρετανία: Η Βουλή των Κοινοτήτων υπερψήφισε το νομοσχέδιο για το Brexit - Free Sunday
Βρετανία: Η Βουλή των Κοινοτήτων υπερψήφισε το νομοσχέδιο για το Brexit

Βρετανία: Η Βουλή των Κοινοτήτων υπερψήφισε το νομοσχέδιο για το Brexit

Οι Βρετανοί βουλευτές έδωσαν το βράδυ της την τελική έγκρισή τους στο νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα. η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε με 330 ψήφους υπέρ έναντι 231 κατά το Νομοσχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συμφωνία Αποχώρησης), με το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία στην οποία κατέληξαν πέρσι Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να περάσει, την επόμενη εβδομάδα, και από τη Βουλή των Λόρδων και στη συνέχεια να επικυρωθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα το εγκρίνει στις 29 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία του «διαζυγίου».

Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ο Μπόρις Τζόνσον θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα σε μια από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που έχει βιώσει η Βρετανία εδώ και δεκαετίες.

Μπαίνει επίσης τέλος στους φόβους για μια άτακτη αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε., οι οποίοι έριχναν βαριά σκιά στην οικονομία της το τελευταίο διάστημα.