Σε ταξίδι του μέλιτος φαίνεται πως θα μετατραπεί η πρώτη τουριστική πτήση στη Σελήνη - Free Sunday
Σε ταξίδι του μέλιτος φαίνεται πως θα μετατραπεί η πρώτη τουριστική πτήση στη Σελήνη
Το σκάφος Starship του Έλον Μασκ, φτιαγμένο από γυαλιστερό ατσάλι, θα ταξιδέψει μέχρι τη Σελήνη και πίσω Elon Musk, Twitter

Σε ταξίδι του μέλιτος φαίνεται πως θα μετατραπεί η πρώτη τουριστική πτήση στη Σελήνη

Ο εκκεντρικός Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα, ο οποίος έχει κλείσει θέση για την πρώτη πτήση της αμερικανικής SpaceX γύρω από τη Σελήνη, δηλώνει τώρα ότι αναζητά «σύντροφο ζωής» για να τον συνοδεύσει στο ταξίδι.

Ο Μαεζάβα, ο οποίος είχε γίνει διάσημος ως ντράμερ σε συγκρότημα «hardcore punk», πριν ιδρύσει την online εταιρεία ρουχισμού Zozo Inc., δημοσίευσε στον προσωπικό δικτυακό τόπο του κάτι που μοιάζει με αγγελία γνωριμιών.

 

 

«Καθώς αρχίζουν να με κατακλύζουν αισθήματα μοναξιάς και κενού, ένα πράγμα σκέφτομαι: Να συνεχίσω να αγαπώ μια γυναίκα» γράφει με λυρική διάθεση, λίγο μετά τον χωρισμό του από την 27χρονη φίλη του.

«Θέλω να βρω μια ‘σύντροφο ζωής’. Με αυτή τη μελλοντική σύντροφο στο πλευρό μου, θέλω να φωνάξω για τον έρωτά μου και την παγκόσμια ειρήνη από το διάστημα» συνεχίζει.

Και παραθέτει μια σειρά από προϋποθέσεις για τις υποψήφιες, όπως το να είναι άνω των 20 ετών και να έχουν πάντα θετική διάθεση.

profile 1
mz.abema.tv

Ο Μαεζάβα ορίζει δε ως καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων την 17η Ιανουαρίου και αναφέρει ότι θα ανακοινώσει την επιλογή του τον Μάρτιο.

Ο εκκεντρικός Ιάπωνας, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 3 δις. δολάρια, πλήρωσε «πολλά λεφτά» για να κρατήσει τις τέσσερις από τις έξι θέσεις στο σκάφος Starship, όπως έχει δηλώσει ο ιδρυτής της SpaceX Έλον Μασκ.

Νωρίτερα, ο Μαεζάβα είχε δηλώσει πως σκοπεύει να πάρει μαζί του στην πτήση μια ομάδα καλλιτεχνών.

Στην πρώτη αποστολή γύρω από τη Σελήνη μετά τον τερματισμό του προγράμματος Apollo το 1972, το σκάφος Starship, φτιαγμένο από γυαλιστερό ατσάλι, θα συμπληρώσει μισή περιφορά γύρω από το φεγγάρι πριν επιστρέψει στη Γη μερικές ημέρες αργότερα.

Η εκτόξευση προγραμματίζεται για το 2023, ωστόσο η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Starship εκκρεμεί και η αποστολή είναι πιθανό να μετατεθεί στο μέλλον.