Βρετανία: Πέντε υποψήφιοι στον κούρσα για την ηγεσία του Εργατικού κόμματος - Free Sunday
Βρετανία: Πέντε υποψήφιοι στον κούρσα για την ηγεσία του Εργατικού κόμματος
Τζέρεμι Κόρμπιν - Κίερ Στάρμερ

Βρετανία: Πέντε υποψήφιοι στον κούρσα για την ηγεσία του Εργατικού κόμματος

Πέντε από τους αρχικά έξι υποψήφιους παραμένουν στον αγώνα για να αντικαταστήσουν στην ηγεσία του Εργατικού κόμματος τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Πρόκειται για τον σκιώδη υπουργό Brexit, Κίερ Στάρμερ, και την σκιώδη υπουργό Επιχειρηματικότητας, Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη στήριξη των βουλευτών του κόμματος για να περάσουν στο επόμενο στάδιο του αγώνα, αλλά και τις βουλευτές Τζες Φίλιπς και Λίζα Νάντι.

Η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών, Έμιλι Θόρνμπερι, θα συνεχίσει επίσης, καθώς τα τελευταία λεπτά πριν λήξει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, κατάφερε να περάσει το όριο των 22 βουλευτών που την στηρίζουν.

Ο ένας εκ των έξι υποψηφίων, Κλάιβ Λιούις, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, εφόσον διαφάνηκε ότι δεν θα καταφέρει να συνεχίσει, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον άλλον υποψήφιο να προσελκύσει τους δικούς του υποστηρικτές.

Σε ότι αφορά την αντιπροεδρία, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 22 υποστηρικτών βουλευτών πέντε υποψήφιοι και έτσι συνεχίζουν οι: 'Αντζελα Ρέινερ (85), Ίαν Μάρεϊ (34), Ντόουν Μπάτλερ (28), Ροζένα Αλίν Καν (23) και Ρίτσαρντ Μπέργκον (22).

Αυτοί που εξασφάλισαν την παραμονή τους στον αγώνα, στη συνέχεια θα πρέπει να λάβουν την υποστήριξη από 33 τοπικές οργανώσεις του κόμματος ή από το 5% των προσκείμενων στο κόμμα εργατικών συνδικάτων για μπορέσουν να βάλουν το όνομά τους στο ψηφοδέλτιο για να εκλεγούν από τους εγγεγραμμένους υποστηρικτές των Εργατικών.

Ηδη η οργάνωση Momentum, που στήριξε τον Τζέρεμι Κόρμπιν στην εκλογή του στην ηγεσία το 2015, ανακοίνωσε ότι προτείνει την εκλογή της Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι για την ηγεσία και της Αντζελα Ρέινερ για την αντιπροεδρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ