«Όχι και τόσο Ανώτατος»: Ανταλλαγή προσβολών στην αμερικανο-ιρανική κρίση - Free Sunday
«Όχι και τόσο Ανώτατος»: Ανταλλαγή προσβολών στην αμερικανο-ιρανική κρίση
Gage Skidmore

«Όχι και τόσο Ανώτατος»: Ανταλλαγή προσβολών στην αμερικανο-ιρανική κρίση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν να προσέχει τα λόγια του μετά από ένα κήρυγμα στο οποίο ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, χαρακτήρισε την αμερικανική ηγεσία σαν «κλόουν».

Ο Χαμενεΐ καυχήθηκε ότι το Ιράν είχε το «κουράγιο να χαστουκίσει μια αλαζονική, επιθετική παγκόσμια δύναμη» στα αντίποινά του για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, η οποία όπως είπε κατάφερε ένα «σοβαρό πλήγμα» στην «αξιοπρέπεια» της Ουάσινγκτον.

Στο κήρυγμά του, ο Χαμενεΐ μίλησε για «Αμερικανούς κλόουν», τους οποίους κατηγόρησε ότι «ψεύδονται απολύτως συνειδητά λέγοντας ότι συμπαραστέκονται στον ιρανικό λαό», αναφερόμενος σε πρόσφατα σχόλια του Τράμπ και του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Ο λεγόμενος "Ανώτατος ηγέτης" του Ιράν, που δεν είναι τόσο Ανώτατος τον τελευταίο καιρό, είχε κάποια άσχημα πράγματα να πει για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η οικονομία τους συντρίβεται και ο λαός τους υποφέρει. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τα λόγια του!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.